18. kolo
18.12.2016 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Lyon 1:3

Monacký stroj se zastavil v poměrně nevhodnou dobu. Rozhodně chtěl využít sobotního zaváhání PSG, a zároveň musel zareagovat na vítězství Nice nad Dijonem, aby na titul nekoukal se čtyřbodovým odstupem, jenže Lyon dokázal udržet na uzdě současnou nejlepší ofenzívu Evropy, a odvezl si velmi cenné vítězství.

Kolo před koncem je tedy jasné, že podzimním mistrem se stane předčasně ten nejnepravděpodobnější. Hosté si pokazili svou parádní podzimní reputaci a ve středečním zápase proti Caen budou bojovat už jen o udržení druhé příčky. Jak se jednoduše říká, ani Monako není kapela, aby vyhrávala každý den.

Celkem třicet gólů zaznamenali svěřenci Leonarda Jardima v uplynulých osmi ligových kolech, během nichž jen dvakrát ztratili body. Skórovat celkem šestkrát během devadesáti minut se jim podařilo proti Montpellieru či Nancy, Bastia a Bordeaux v prosinci inkasovali dohromady devět branek. Čtyřmi zásahy to odnesla také Marseille.

A zatímco v průběhu osmifinálových bojů v Coupe de la Ligue zničil ASM sedmi trefami Rennes, OL na domácí půdě vypadl s Guingampem. Na Stade Louis II si však ve velkém stylu došel pro své desáté vítězství v sezóně. Po půlhodině hry se ujal vedení, když po asistenci Valbueny skóroval k tyči přesně mířící Ghezzal.

Dá se říci, že celé utkání domácím pokazil šest minut před obrátkou Mendy. Neudržel totiž nervy na uzdě, zřejmě nějaké provokace od Tolissa chtěl potrestat bez větších otálení, a v nepřerušené hře prudce kopl do svého rivala. K jeho smůle tenhle moment neunikl pozornosti rozhodčího Buqueta, jenž tasil zaslouženou červenou kartu.

Na pozici levého beka tak musel ze zálohy ustoupit Lemar, který se zde pochopitelně necítil nejlépe. Pět minut po přestávce mohl skórovat znovu Ghezzal, tentokráte ale na brankáře Subašiče nevyzrál. Ještě hůře mohlo být pro Monako po nařízené penaltě za faul Fabinha na Lacazetteho, jenže sám postižený následně selhal.

Svůj mizerný a slaboučký pokus z bílého puntíku totiž usměrnil pouze do rukavic Subašiče. A vůbec poprvé v sezóně tak pokutový kop neproměnil. V 65. minutě Les Gones přece navýšili vedení, takže tuhle situaci brzy zahodili za hlavu. Ghezzal z pravé strany našel svým pasem nabíhajícího si Valbuenu, jenž snadno zacílil.

Jemersonovi snižující trefa nemohla být uznána kvůli ofsajdu, avšak o pár chvil později již Bakayoko po přihrávce Lemara i s pomocí teče Tousarta měnil průběžné skóre. Lyon nakonec pojistil tři body tři minuty před koncem. Lacazette se v šestnáctce dostal k odraženému míči a pravačkou z voleje ho poslal ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Krasne kvici Vasiljev,ze se Lyonu nadrzuje.Ano neodpiskal penaltu proti Lyonu.Chyba se stane.Ta pro Lyon byla jasna,ale zase ji Alex nedal.Ale cervena byla bez diskuse.A chtel bych tem monackym fanouskum co si ted stezuji na rozhodci rict at si vzpomenou na zapas z roku 2014 kdy Lyon s Monakem prohral 2-3 a vsechny tri goly Monaka padly z trimetrovych ofsajdu.Tak ze jednou my jednou vy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele