10. kolo
21.10.2016 20:45 CET
6 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - Montpellier HSC 6:2

Takhle se bojuje o titul! Monaco si v předehrávce desátého kole Ligue 1 vůbec nelámalo hlavu s Montpellierem, který rozstřílelo 6:2 a nadále vyvíjí tlak na vedoucí Nice. Hostům nepomohl ani solidní začátek zápasu a nadále tak platí, že na svého jižního souseda neumí; naposledy Les Pailladins udolali knížecí klub před 22 lety.

Kouč HSC Frédéric Hantz sice postrádal zraněného střelce Casimira Ningu, přesto to byl ale jeho tým, kdo překvapivě začal lépe: v sedmé minutě napřáhl Ryad Boudebouz a Danijel Subašić v monacké bráně se musel činit. O dvě minuty později si to oba borci rozdali znova - a tentokrát už Alžířan uspěl. Subašić nezaujal zrovna ideální pozici a Boudebouz otevřel skóre rovnou z přímého kopu.

Překvapivé vedení však Montpellieru dlouho nevydrželo; Monaco stejně jako v Lize mistrů proti CSKA potvrdilo, že se jen tak rozhodit jednoduše nenechá. Dnes opět skvělý mladík Kylian Mbappé mohl vyrovnávat už ve 20. minutě, jeho ránu ale zblokoval Ellyes Shkiri; nakonec se tak zadařilo až deset minut před změnou stran. Skhiri měl s bráněním agilního Mbappého potíže celý zápas, což kulminovalo penaltovým faulem; míč si na puntík postavil Radamel Falcao, v základu poprvé po pětizápasové absenci, a přidal svoji druhou trefu sezony.

První půle tedy byla herně i výsledkově vyrovnaná. Po změně stran však Monaco zvýšilo rychlostní stupeň a soupeře doslova zničilo. Přitom ještě po hodině Les Pailladins jakýmsi zázrakem stále drželi bod - vedoucí hlavičku Mbappého (49') eliminoval Boudebouz, který proměnil penaltu nařízenou za Mendyho faul na veterána Souleymane Camaru. To bylo ale naposledy, co si Danijel Subašić musel dělat s něčím starosti.

V závěrečné půlhodince totiž hostům naprosto zkolabovala obrana. Lemarův přímý kop z 64. minuty by mohl sloužit jako ukázkový příklad toho, jak se standardky nemají bránit; taky že Jemerson bez problémů hlavičkoval do Jourdrenovy sítě - 3:2. Když se o deset minut později rovněž hlavou (a rovněž po zmatcích v hostující defenzivě) prosadil i Valére Germain, bylo definitivně rozhodnuto.

Čtvrt hodiny před koncem si obligátní hrubku na své konto připsal i spolehlivý veterán Jourdren, který z nějakého důvodu vyrazil lehký míč přímo do cesty připravenému Lemarovi; to už začínalo vypadat na pořádný debakl. Finální, šestý úder nakonec přišel v 89. minutě prostřednictvím Adamy Traorého. Monaco tak čtrnáct dní poté, co rozbilo Méty na jejich půdě 7:0, opět ukázalo obrovský útočný potenciál.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Za 1,72 je udělal Lyon 5-1. Na Monaco je 1,76. 5 golu jim nedá. Mě stačí 0 domácímu celku asi ne.

Reagovat
Recoba Inter

Měls pravdu, že jim Monako 5 gólů nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Takové rypáky mám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele