28. kolo
05.03.2017 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

AS Monaco - FC Nantes 4:0

Monaco zvládlo duel s Nantes a nadále udržuje tříbodový náskok před dvojicí pronásledovatelů, tedy celky PSG a OGC Nice. Les Canaris naopak klesli na dvanácté místo.

Knížecí klub zatím v této sezoně vévodí střeleckým statistikám. Žádný jiný tým v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig nenastřílel více branek. Takže nebude překvapením, že na domácím Stade Louis II šli svěřenci portugalského trenéra Leonarda Jardima proti Nantes do vedení už po čtyřech minutách hry.

Bernardo Silva se nadechnul k velkému sólu, které zakončil střelou na bránu. Jenže ta byla cestou hned dvakrát smloně zblokována, takže mohl na hranici malého čtverce stojící Kylian Mbappé z voleje skórovat - 1:0. Svěřenci rovněž portugalského kouče Sergia Conceicaa se chtěli prezentovat ofenzivním fotbalem, ale Monaco jim prostě nedalo příležitost.

Místo toho šlo těsně před závěrem první půle do dvoubrankového náskoku. Hráči v tradičně žlutých dresech bohužel neodvrátili rohový kop, třebaže už to vypadalo jako jasná věc, takže se najednou před Maximem Dupém objevili hned tři "Monačané". Balon si nakonec našel Valére Germain a bylo to 2:0.

Jenže to v úvodním dějství nebylo všechno, protože třetí trefu si na první minutu nastavení schoval Kylian Mbappé, když trknul za Dupého záda bezchybný centr z kopačky Bernarda Silvy - 3:0. Poslední gól zápasu přišel na pořad večera v 59. minutě. Thomas Lemar byl ve vápně faulován Koffim Djidjim. K nařízené penaltě si stoupnul Fabinho a svůj pátý pokutový kop v sezoně bezpečně proměnil - 4:0.

Conceicao nebyl spokojen s představením Emiliana Saly a Felipeho Parda, takže místo nich poslal na trávník Yacine Bammoua a Julese Ilokiho. Právě tihle dva se v 63. minutě mohli postarat o snížení, kdyby ovšem druhý jmenovaný neposlal Danijelu Subašićovi jen spíše takový nesmělý pozdrav. V závěru neproměnil svou šanci Thomas Lemar. Ale to jeho spoluhráčům, mezi nimiž tentokrát chyběl Radamel Falcao, určitě nevadilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele