35. kolo
28.04.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Angers SCO - Olympique Lyon 1:2

Hráči Lyonu dokázali napravit minulé zaváhání s vedoucím Monakem a tentokráte oživli své naděje na čtvrtou pozici a tedy i přímou účast v základní skupině Evropské ligy. Díky dvěma brankám v úvodním poločase zdolali Angers 2:1 a po páteční předehrávce 35. kola tak mají na kontě šedesát bodů, před pátým Bordeaux jsou o bodů pět. Domácí SCO je stále čtrnácté s devětatřiceti body a v tuto chvíli ještě nemá jistou záchranu.

V úvodní čtvrthodině měli více z hry domácí, v 15. minutě vypálil razantně z hranice šestnáctky Santamaría a mířil ke vzdálenější konstrukci, brankář Lopes dokázal balón brilantně vyrazit do strany. Vzápětí dostal hosty z ničeho nic do vedení Mathieu Valbuena. Po centru z pravé strany vyrážel gólman Letellier před sebe jen do stojícího Valbueny a míč nakonec skončil v síti, tenhle moment byl pro houževnaté Angers velmi smolný.

Ani tento gól domácí nezlomil. Ihned na to se v obrovské příležitosti ocitl Diédhiou a v blízkosti pravé tyče nepropálil fantastického Lopese. Ve 25. minutě se po pasu z levého křídla dostal k hlavičce Bamba a bližší horní roh minul jen o pár decimetrů. Po půl hodině hry si ke vzdálenější konstrukci naběhl Mateo Pavlovič a v pádu mířil mimo, poté si Lopes dalším vynikajícím zásahem poradil i s tutovkou Cheikha N'Doyeho.

I přesto, že domácí v celém průběhu první půle prakticky dominovali, tak ve 42. minutě prohrávali již o dva góly. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Nabil Fekir. Obstřelil zeď a Letellier vyrobil obrovskou hrubku, když nijak razantní střelu lehkovážně propustil do své sítě. Angers vstoupilo s velkým odhodláním i do druhého poločasu a zaslouženého gólu se dočkalo ve 49. minutě.

Na rohový kop Manganiho z pravé strany si naběhl N'Doye a z hranice brankového území mířil hlavou k levé tyči. I v dalším průběhu se diváci rozhodně nenudili, SCO si znovu vytvořil více gólových příležitostí. V 74. minutě hlavičkoval střídající Pépé do břevna, nicméně za další dvě minuty si Angers výrazně zkomplikovalo situaci po surové hře Pavloviče. V závěrečné desetiminutovce si v hostujícím dresu vypracoval dvě solidní možnosti střídající Ghezzal, ovšem výsledek se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele