12. kolo
31.10.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Toulouse FC - Montpellier HSC 1:1

Nic neřešící remízou skončil záchranářský souboj mezi Toulouse a Montpellierem. Obě branky padly už v prvním poločase; za hosty otevíral skóre ve 34. minutě Jérome Roussillon, Fialkám však alespoň bod zachránil o pět minut později devatenáctiletý záložník Zinédine Machach.

Oba týmy vstupovaly do zápasu s vědomím, že nutně potřebují vyhrát, aby se vzdálily sestupové zóně; vzhledem k razantnímu vzestupu formy nováčka z Ajaccia totiž riziko pádu do sestupových vod nabývá čím dál reálnější obrysy. Montpellier byl v tabulce nad Toulouse pouze díky lepšímu skóre. Domácí nicméně v týdnu udolali Auxerre v Coupe de la Ligue a konečně se tak dočkali nějakého úspěchu.

Na druhou stranu, zápas proti AJA trval dvě hodiny a musel být rozhodnut až na penalty, takže kromě zvýšeného sebevědomí přinesl do domácí kabiny i únavu. A montpellierští věděli, jak toho využít. Od začátku působili na hřišti živějším dojmem a po půlhodině hry se mohli zaslouženě radovat: Jonas Martin vymyslel skvělý pas na Roussillona, který jej uklidil do sítě efektně o tyč. Pro mladého levého beka šlo o vůbec první profesionální gól kariéry.

Les Violets nicméně nespali úplně. Vedoucí trefa je povzbudila k výrazně vyšší aktivitě; nejlepší klubový střelec Martin Braithwaite se prakticky okamžitě pokoušel zaskočil brankáře Laurenta Pionniera technickou ránou zdálky, leč neuspěl, stejně jako jeho kolega Wissam Ben Yedder s pokusem o dorážku. Gól do Pionnierovy sítě však přeci jen padl; postaral se o něj teenager Machach, odchovanec Marseille, který teprve minulý týden podepsal v Toulouse první profesionální smlouvu. Machachův gól snesl ty nejpřísnější parametry: šikovný středopolař ukázal brilantní kontrolu míče i překvapivě suverénní zakončení.

Toulouse cítilo, že by mohlo zaznamenal první výhru po dlouhých deseti zápasech; svěřenci kouče Arribagého vyběhli do druhého poločasu ještě aktivnější a měli i smůlu, když spící kanonýr Ben Yedder po skvělé individuální akci trefil pouze tyčku. Na druhé straně se Ryad Boudebouz snažil udeřit z přímého kopu, gólman Ali Ahamada ale odolal. Les Violets dnes mohou žehrat na ztrátu dvou bodů; před zápasem proti mistrovskému PSG se nachází v hodně ošemetné pozici..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02 1:2 popř. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele