17. kolo
05.12.2015 20:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - FC Lorient 2:3

Toulouse potřetí v řadě vyhrát nedokázalo, jeho fanoušci však nemusí úplně tesknit - i přes prohru 2:3 s Lorientem předvedli Les Violets mnohem živější, aktivnější výkon, než u nich bylo zvykem ještě čtrnáct dní zpátky. Je vidět, že znovu nabyté sebevědomí dělá divy. Lorient je však letos velice silný a cenné tři body z Municipalu jej posouvají už na osmé místo..

Tentokrát nebyl hostujícím hrdinou ostrostřelec Benjamin Moukandjo, nýbrž jeho kolega Benjamin Jeannot, jehož dvě trefy zkraje druhé půle (47', 48') zlikvidovaly domácí výhodu po úvodní brance Jeana-Armela Kany-Biyika (40'). Na 2:2 poté vyrovnal Wissam Ben Yedder (59'), konečné slovo měl ale hostující playmaker Walid Mesloub (75').

Toulouse začalo zápas patřičně sebevědomě a mohlo otevřít skóre při několika příležitostech; ani Somália, ani Jean-Daniel Akpa-Akpro však neuspěli. V obou případech jim stál v cestě skvělý stoper Lamine Koné. Les Violets se však přesto dočkali branky ještě do poločasu: Kana-Biyik pět minut před pauzou překonal hostujícího gólmana perfektně umístěnou hlavičkou.

Kouč Les Merlus Sylvain Ripoll si nejspíš své svěřence vzal o přestávce na kobereček, protože zatímco v prvním dějství tahal Lorient za kratší konec, po změně stran to bylo přesně naopak. Stačily tři minuty k tomu, aby hosté otočili skóre: Nejprve Jeannot tvrdou ránu zúročil pas Maxime Barthelmého, poté se mu podařilo nachytat šestnáctiletého gólmana Albana Lafonta mimo pozici a výsledkem byla nádherná trefa z pětadvaceti metrů.

Toulouse však nepříznivý vývoj nepoložil, takže se diváci mohli i nadále kochat atraktivním fotbalem nahoru dolů. Vyrovnávací branku si připsal Ben Yedder, největší díl na ní měl ale teenager Zinédine Machach, který protancoval přes tři obránce; obávanému útočníkovi tak stačilo pouze dorážet do odkryté sítě. Ripoll zareagoval vypuštěním elitního střelce Moukandja - a přestože Kamerunec dnes svůj dvanáctý gól sezony nevsítil, alespoň se šikovnou asistencí podepsal pod Mesloubovu vítěznou trefu. Toulouse mohlo ještě vyrovnat prostřednictvím Martina Braithwaiteho, defenzivní titán Koné však opět přispěchal svému brankáři na pomoc a uchránil hostům všechny tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele