16. kolo
03.12.2015 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Marseille 0:1

Rennes se před vlastními fanoušky prostě nedaří a paradoxně jako by i nadále spoléhalo na venkovní zápasy. Ukázal to i duel s Marseille, o jehož osudu rozhodl jedinou trefou Rémy Cabella ve 21. minutě. Hosté i nadále pokračují ve zlepšených výkonech, stoupají tabulkou výše a za pohárovými příčkami již nejsou daleko.

Pro domácí se ukázaly ztráty zraněných ofenzivních hráčů Sia, Doucourého a N'Tepa jako až příliš citelné. A na kontě vstřelených branek se právě jejich absence určitě podepsala. OM, který v Bretani nastoupil v rozestavení 4-2-3-1, od úvodních minut působil aktivněji a právě dobrý začátek znamenal jeho konečný úspěch.

Nejprve lehkou navštívenku na domácího gólmana Costila vyslal ve 12. minutě z přímého kopu Alessandrini. Jeho zakončení ovšem nemělo potřebnou razanci ani správný směr. Pak už se ale dokázal trefit Cabella. Na vápně jeho protihráči spíše jen přihlíželi jeho sólové akci, než aby ho začali bránit, takže mohl zamířit přesně ke vzdálenější tyči.

SRFC mohl vyrovnat ve 35. minutě. Mendy na pravé straně nedokázal zastavit Dembélého, jenž se prodral do blízkosti brankáře Mandandy, a i když si Boga říkal na malém vápně o přihrávku, jeho spoluhráč se rozhodl z úhlu zakončit a trefil jen boční síť. Zkraje druhé půle mohl na druhé straně po brejku Cabelly skórovat N'Koudou, avšak trefil jen Costila.

Cabella byl nezastavitelný i nadále. Po hodině hry vymyslel pohledný centr do vápna, kde se do něj odvážnými nůžkami pustil Ocampos, jenže zamířil jen nad. V 67. minutě se Olympique řítil do další dobré možnosti, nicméně Ocampose tentokráte zastavil ofsajd. Vlastně až v závěru utkání Rennes vystrčilo růžky.

Hosté museli hlavně poděkovat Mandandovi, jenž v důležitých chvílích perfektně zasáhl a udržel tři body na straně Marseille. Třeba Boga s Grosickim byli vyrovnání opravdu blízko, nebýt hbitých zákroků soupeře. V 83. minutě pak nevyšlo ideálně zakončení střídajícímu Juanovi Quinterovi po pasu od Bogy.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
Gedofrey

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele