30. kolo
13.03.2016 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Lyon 2:2

Lyon nedokázal využít zaváhání konkurenčního Monaka a ztrátu na druhé místo nakonec nestáhl, přestože v Rennes vedl už 2:0. Domácí ale předvedli skvělý comeback a díky remíze 2:2 se stále drží na dostřel Lize mistrů..

Zápas vyvolával hodně pozornosti už od samého úvodu - nejenže se střetli dva kandidáti na elitní trojku, ale navíc vůbec poprvé se renneský Yoann Gourcuff postavil proti týmu, z něhož k Les Rouge et Noir loni (po pěti letech) přestoupil. Ani jeho přítomnost však Courbisovým svěřencům zpočátku nepomohla; Lyon byl v první půli jasně lepší a mohl vést po střele Lacazetta, který sice obešel gólmana Costila, z ostrého úhlu ale pálil do tyče. Francouzský reprezentační brankář si následně brilantně poradil s Ghezzalovým přímým kopem, mířícím do vinglu. Zachránil také situaci po Koného hlavičce, zatímco další hlavičkový pokus Samuela Umtitiho odklidil z brankové čáry zázračný teenager Dembélé.

Teprve po této smršti se Rennes vzchopilo a dokonce se mu podařilo dostat míč do sítě - Gourcuffův skvělý pas doklepával Pedro Henrique, bohužel pro domácí však z ofsajdu. Dembélé následně donutil k dobrému zákroku Anthonyho Lopese. Lyon si však vedení zasloužil přece jen více, a nakonec se také dočkal - Darder narýsoval pas na levé křídlo pro Corneta, který se probil do vápna přes několik obránců a krásně předložil míč na zadní tyč, kde už číhal připravený Ghezzal. Skvělá akce.

Deset minut po změně stran pak domácí defenziva nedokázala odklidit přímý kop, Jordan Ferri vrátil míč do mlýnice a Lacazette v hlavičkovém souboji předčil Costila - 2:0 pro Lyon. Zdálo se, že je rozhodnuto. To ale hosté nepočítali s ďábelským plánem Rollanda Courbise.

Vyhlášený bouřlivák udělal v poločase dvě změny - Mendese s Gourcuffem nahradili Diagne a Boga. A právě díky těmto dvěma žolíkům bretaňští nakonec vyrovnali. Diagne se prosadil po Dembélého rohu 20 minut před koncem, Boga pak v závěru srovnával na 2:2. Opět u toho byl nezastavitelný Dembélé, jehož ránu sice Lopes vyrazil, leč pouze do cesty dorážejícímu střelci. Ještě předtím mohl lyonské uklidnit Lacazette, ve své šanci ale tentokrát selhal, což dost možná stálo Lyon cenné body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
ryzskej

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Langi

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele