6. kolo
18.09.2015 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Lille OSC 1:1

Rennes zmeškalo šanci posunout se provizorně do čela tabulky, když v dramatickém domácím utkání s Lille urvalo pouze bod za remízu 1:1. Loňský hrdina Paul-Georges N'Tep dokonce zahodil penaltu, nařízenou za 'červený' faul hostujícího gólmana Vincenta Enyeamy, nakonec ale své zaváhání napravil a vystřelil pro bretaňské alespoň bod..

Dosavadní průběh sezony jasně favorizoval Rennes, které vyhrálo čtyřikrát v řadě, zatímco Les Dogues se pod novým koučem Hervé Renardem dosud trápili. Dnes však byli na hřišti překvapivě lepším týmem hosté, kteří také šli ve 49. minutě zaslouženě do vedení po trefě Sofianeho Boufala. Dominance normandského týmu byla patrná už od úvodních minut a Djibril Sidibé mohl v úvodní šanci hlavou skórovat, ale netrefil, načež Boufal donutil z ostrého úhlu náhradního gólmana Rennes Abdoulaye Dialla k prvnímu zákroku.

Domácí zareagovali po čtvrthodině hry pokusem Giovanniho Sia, africký útočník však skvělou práci architektů Moreiry s Doucourém nezúročil, když pálil ze skvělé pozice hodně mimo. Zato Diallo se na druhé straně činil: zasahovat musel proti projektilu Yassineho Benzii, zatímco přímý kop Érika Bauthéaka z 24. minuty orazítkoval brankovou konstrukci. Benzia neuspěl ani napodruhé, tentokrát hlavou po Sidibého pasu, a nezadařilo se ani Boufalovi, který se sice probil přes několik obránců, ale výsledná střela za moc nestála. Finální šanci prvního dějství pak ještě stačil zahodit Junior Tallo.

Jestliže domácí fanoušci doufali, že se jejich oblíbenci během pauzy vzpamatují, nebezpečná rána hostujícího kapitána Ria Mavuby ze 46. minuty je vytrhla z omylu. Lille i nadále dominovalo a zakrátko už po zásluze vedlo: Boufal skvěle zpracoval povedený pas Adamy Soumaora a pohotovou přízemní ránou otevřel skóre.

Tentýž hráč následně vyzval k navýšení náskoku aktivního Benziu, toho ale na poslední chvíli odzbrojil bránící Sylvain Armand; sám Boufal pak ještě vypálil z dobré pozice mimo. A pak přišel nečekaný zvrat - střídající Kamil Grosicki poslal pas do vápna, kam si naběhl Sio a gólmanu Enyeamovi nezbývalo než jej stáhnout k zemi. Sudí Stéphane Jochem nigerijského strážce rovnou vyloučil a ukázal na bílý puntík. Hráči Lille proti tomuto rozhodnutí protestovali, náhradník Mike Maignan svůj úkol ale zvládl a N'Tepovu penaltu vychytal. Byl to jeho první zákrok v kariéře v Ligue 1.

Radost však mladému brankáři nevydržela ani celou minutu. N'Tep se totiž své frustrace zbavil více než rychle a hned z následující akce srovnával na konečných 1:1 - další Grosického skvělý pas dokázal bránící Marko Baša odstínit pouze k Siovi, který sice nevypálil přesně, na míč ale dosáhl N'Tep a zblízka jej navedl do sítě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Paul Anka

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Redka za úplný hovno, rozhodčí je evidentně pi*a

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele