24. kolo
04.02.2016 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - AS Saint-Étienne 0:1

St. Étienne se díky nejtěsnějšímu možnému vítězství na půdě Rennes posunulo z jedenáctého na páté místo tabulky. Hosté k úspěchu nepotřebovali nijak oslnivý výkon, stačil k tomu pouze jediný gól Moustaphy Salla ze 74. minuty. Bretaňský celek jen potvrdil, že doma se mu moc nedaří, před vlastními fanoušky vyhrál letos dosud jen čtvrtinu zápasů.

Domácí naposledy s tímto soupeřem padli na vlastním stánku Roazhon Park, dříve pojmenovaném jako Stade de la Route de Lorient, v roce 2005. Od té doby se hned v deseti případech museli Les Verts spokojit maximálně s remízou. Svou mizernou bilanci tak přerušili až po více jak deseti letech.

Utkání bylo celkově z obou stran dosti opatrné a v jakési první šanci se ve 23. minutě ocitl Dembélé, jemuž míč chytře vrátil N'Tep, avšak mladý rennesský útočník neuspěl v zakončení. O pár chvil později se naopak na druhé straně dostal k dobré střele z voleje Lemoine, ovšem jeho pokus skončil těsně vedle brány.

Hostující kouč Christophe Galtier se v tomhle duelu vrátil k rozestavení 4-2-3-1, ačkoli minulou neděli jeho svěřenci ve složení 3-4-3 dost zatopili favorizovanému PSG, leč prohráli 0:2. Jako jediný hrot se v sestavě objevil Söderlund, nová posila z Rosenborgu, který byl hodně naštvaný, že před přestávkou Monnet-Paquet pálil z velké dálky místo aby přihrával.

V 55. minutě si SRFC vypracoval svou největší příležitost, kterou ale v branku neproměnil. André s Dembélém si vyměnili míč, po dlouhém pasu se ve stoprocentní pozici objevil Boga, jenže ten prostor mezi třemi tyčemi z blízkosti netrefil. Klub zpod Alp o několik minut později jeho nepřesnou koncovku nakonec ztrestal.

Nejprve se snažil prosadit Bahebeck, avšak na gólmana Costila nevyzrál, jen o minutu později neseřídil mířidla Pogba. Až čtvrthodinu před koncem se prosadil Moustapha Sall, jenž na zadní tyči snadno předskočil obránce a hlavou zakončil pod břevno. Rennes mohlo srovnat zásluhou Sia, to by však nesměl Dembélého pas usměrnit jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele