33. kolo
09.04.2016 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SM Caen - FC Lorient 1:2

Majeed Waris má skvělou formu a potvrdil to i v Caen. Zejména díky němu získal Lorient extrémně důležité vítězství 2:1; nyní už je takřka jasné, že je pro další sezonu zachráněn. Waris vstřelil svůj vítězný gól z penalty hned zkraje druhého dějství; v té době už Les Merlus vedli po trefě Benjamina Jeannota (17'). Za domácí dokázal pouze snížit Dennis Appiah.

Poslední dva zápasy se Lorientu vůbec nevydařily: dvě prohry, osm inkasovaných branek a nebezpečný propad tabulkou sebevědomím týmu hodně otřásly. Dnes ale kouč Sylvain Ripoll přivítal hned tři navrátilce, přičemž zejména stoper Lindsay Rose a defenzivní štít Didier Ndong si ihned udělali vzadu pořádek. Lorient byl od začátku lepším týmem a do vedení šel zaslouženě, i když mu pomohlo i štěstí: první Jeannotovu střelu gólman Rémy Vercoutre vyrazil na tyč, balon se odrazil zpět k hostujícímu útočníkovi, který už napodruhé nezaváhal.

Na druhé straně se musel mít Benjamin Lecomte na pozoru před Andy Delortem, jinak toho ale Caen moc nepředvedlo. Les Merlus působili živějším dojmem a potvrdilo se to i ve druhé půli: hned v první akci po změně stran se Philippoteaux probil do vápna, byl stažen Damienem Da Silvou a kopala se penalta. Exekuce se ujal Waris a zkušeně načal druhou desítku svých letošních gólů.

Naději pro trápící se Caen vykřesal Appiah, který snížil v 64. minutě, kdy vyrazil dopředu po pravém křídle a chtěl si ťuknout s Julienem Féretem; místo toho se však míč nezáměrně odrazil zpátky k němu, takže variantou číslo dvě bylo jednoduše se probít do vápna a vypálit. Místo tlaku na vyrovnání se ale normandští v závěru spíše sami bránili a Vercoutre byl ve finální fázi utkání rozhodně zaměstnanějším gólmanem. Poté, co zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Roseho, se tak oba týmy rozešly se skóre 1:2.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele