10. kolo
17.10.2015 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Paris Saint-Germain 0:2

Zlatan Ibrahimovic znovu potvrdil, že Bastia je jednoduše jedním z jeho nejoblíbenějších soupeřů. Právě nynější dvě branky, celkově devátá a desátá proti korsickému celku v historii, rozhodly o osmém vítězství PSG. Hosté si díky němu upevnili vedení v tabulce, zatímco domácí utrpěli už svou šestou porážku z minulých sedmi utkání.

Kouč Laurent Blanc neměl vůbec dobré vzpomínky na Stade Armand Cesari. Loni tam totiž jeho družina hodně nečekaně padla 2:4, a to navíc vedla už o dva góly po dvaceti minutách. V Bastii se PSG dlouho nemohl prosadit, až nakonec rozhodl právě Ibrahimovic, jenž skóroval v rozmezí 72. až 83. minuty dvakrát.

K žádnému zaváhání před zápasem Ligy mistrů s Realem Madrid tedy nakonec nedošlo. Švédský forvard pokračuje v překonávání klubového rekordu v počtu nastřílených zásahů, kterých má už nyní sto dvanáct, tým nelehké střetnutí zvládl i přesto, že z různých důvodů chyběli David Luiz, Verratti, Matuidi, Di María nebo gólman Trapp.

V prvním poločase to Pařížanům dost drhlo, domácí, jež toho směrem dopředu moc nepředvedli, se favoritovi utkání celkem bez větších problémů bránili. Dá se říci, že ke zlepšení opravdu došlo až po přestávce. Nejprve z dobré pozice hlavičkoval Rabiot, nicméně jeho zakončení mohlo být daleko lepší, takže si gólman Leca s jeho střelou poradil.

Osmnáct minut před koncem se Ibrahimovic prosadil poprvé. Pastore na hranici ofsajdu uvolnil Cavaniho, který na sebe navázal pozornost Lecy, přihrál pak ve správný moment svému spoluhráči a ten zacílil z hranice malého vápna do prázdné svatyně. O pár chvil později se Ibrahimovic trefil vlastně z podobné pozice, tentokráte mu ale přihrával Aurier.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí jsou nepříjmený soupeř, ale PSG to dá 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele