31. kolo
18.03.2016 20:30 CET
2 : 5
(1:3)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Rennes 2:5

Totální tragédie. Marseille i nadále láme negativní rekordy, kouč Míchel čelí akutní hrozbě vyhazovu, fanoušci vyhrožují hráčům a sestup je reálně blíže než poháry. Marseille protáhlo svoji katastrofální sérii bez výhry na Vélodrome o další zápas, tentokrát to ale byl skutečný výbuch - jestliže si publikum stěžovalo na příliš vysoký počet remíz, proti Rennes by nejspíš stokrát radši bralo nudnou "klasiku" 1:1 než konečný výbuch 2:5.

Les Rouge et Noirs, v jejichž dresu zazářil dvougólový Yoann Gourcuff, tak potvrdili, že to s útokem na Evropu myslí vážně - aktuálně poskočili už na třetí místo. Naopak Marseille se propadlo do spodní poloviny tabulky; fanoušci na Vélodrome viděli tříbodový zisk naposledy v pátém kole, čili loni v září. Veškeré naděje na to, že dnešek bude v tomto ohledu zlomem, pak zmizely během úvodní čtvrthodiny.

Rennes totiž ambiciózního soka zostudilo třemi rychlými brankami. Už ve čtvrté minutě se Giovanni Sio uvolnil na pravé straně a nabil Gourcuffovi, který propálil Mandandu poprvé. Nešťastný domácí gólman poté lovil míč ze sítě v deváté minutě, kdy Kamil Grosicki uklidil za jeho záda šikovný Diagneho přímý kop. O dalších pět minut později potom vypálil mladíček Ousmane Dembélé a stoper Nicolas N'Koulou nešťastně tečoval míč za vlastního brankáře.

S třígólovým vedením v kapse však Rennes trochu polevilo v koncentraci a Les Phocéens se ještě dokázali vrátit do zápasu. Poté, co Thauvin technickou střelou ve 20. minutě snížil na poločasových 1:3, se na kopačky hostů vkradla nervozita. Jejich gólman Benoit Costil pak pět minut po změně stran vyrobil nečekanou chybu po Thauvinově rohu, čehož využil Rolando a stáhl náskok bretaňských na jediný gól.

Hosté se ale včas vzpamatovali a rychle dali najevo, kdo je na hřišti pánem. Po hodině hry se do míče opřel opět Gourcuff a jeho parádní rána z 20 metrů vrátila vše do původního stavu. Když potom třináct minut před koncem Sio dorážel do sítě po Dembélého skvělém přiťuknutí, bylo definitivně rozhodnuto.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
Noustress

podla mien má ten káder na tretie miesto tak nechápem čo to kur*a OM predvádza

Reagovat
El Fáňos

kombinace dementnosti Michela, přístupů hráče "frajírků" a naposled šílená atmosféra díky Labrunovy a majitelce Dreyfusový

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele