6. kolo
20.09.2015 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Olympique Lyon 1:1

Téměř všechno kromě poklidného průběhu měl šlágr 6. kola Ligue 1, ve kterém proti sobě na Stade Vélodrome nastoupily Marseille a Lyon.

OM se začíná po matném úvodu zvedat, a že si nic nedělá ani ze soupeřů věhlasu Olympiku Lyon, se snažili hráči poprvé dokázat ještě v úvodní desetiminutovce. Do výborné formy se dostávající Michy Batshuayi odvedl vynikající práci v šestnáctce, z čehož mohl těžit Romain Alessandrini, jenže v parádní pozici nasměroval balon pouze do boční sítě.

Na změnu skóre tedy bylo zapotřebí si počkat až do 25. minuty. Mathieu Valbuena, jenž kdysi v dresu klubu z přístavního města celkově odehrál přes 300 utkání, si to namířil do vápna, kde nezištně předal Lacazettovi, jehož v zápětí fauloval Steve Mandanda a kopala se penalta. Nejlepší střelec minulé sezony "pětku" neproměnil v týdnu proti Gentu v zápase Ligy mistrů, nicméné tentokrát nezaváhal a svým prvním gólem v probíhajícím ročníku poslal hosty do vedení - 0:1.

Jen o čtyři minuty později mohly trenéru Míchelovi přibýt na čele další vrásky. Alexandre Lacazette však tentokrát po přihrávce Corentina Tolissa nasměroval svůj pokus jen do tyče. Ještě před poločasem už toho měl zřejmě Alessandrini akorát, a tak si vyšlápnul na Valbuenu, za což byl odměněn červenou kartou. To se nelíbilo domácím příznivcům, takže utkání muselo být na dobrou půl hodinu přerušeno.

Domácí ale i přes početní nevýhodu začali druhou půli lépe a v její 7. minutě to mohl svou čtvrtou trefou v šesti zápasech potvrdit Batshuayi, který se dostal za obranu Lyonu, načež ovšem zamířil mimo. V 56. minutě svou příležitost díky včas vyběhnuvšímu Mandandovi propásla nová posila Les Gones Sergi Darder.

Nadále aktivní byl ovšem Batshuayi, jenž obešel oba stopery protivníka, aby předložil kulatý předmět Georges-Kévinovi N’Koudouovi, jehož ovšem famózně vychytal Anthony Lopes. Po následném rohovém kopu ale našel Abdelaziz Barrada hlavu Karima Rekika a ten vyrovnal na 1:1. O nějakých deset minut později si slovo znovu vzal Michy Batshuayi, nicméně tentokrát talentovaný Belgičan pro změnu netrefil zařízení.

V závěru si ještě dvě solidní možnosti vypracovali hosté. Christophe Jallet ovšem tváří v tvář Stevu Mandandovi neuspěl a volej Valbueny se mezi tři tyče také nevešel. Olympique Lyon tedy s Marseille znovu neprohrál a prozatím okupuje díky devíti získaným bodům sedmé místo. OM stále zůstává v dolní polovině tabulky, avšak to se může změnit už po vloženém kole, kdy znovu na domácím stánku přivítá Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Druhej zapas po sobe, kdy si nechaj dat gol v presilovce....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele