27. kolo
21.02.2016 14:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 1:1

Od roku 1979 čeká St. Étienne na vítězství ze Stade Vélodrome. Teď mu bylo blízko možná jako nikdy předtím. Kévin Monnet-Paquet totiž v 85. minutě poslal hosty do vedení, jenže Michy Batshuayi nakonec odvrátil domácí blamáž a ve čtvrté minutě nastavení Marseille zařídil alespoň bod.

OM letos těžce doplácí na naprosto mizernou bilanci před vlastními fanoušky. Ze čtrnácti utkání totiž dokázal na domácí půdě vyhrát jen dvakrát a teď si připsal na své konto jen svou osmou remízu. Poprvé v základní sestavě se objevil Fletcher, právě jehož v 77. minutě nahradil Batshuayi, pro Míchelovo družstvo ve finále klíčový hráč.

Jen tři dny po zápase s Basilejí v Evropské lize udělal hostující kouč Christophe Galtier hned šest změn v sestavě. I nyní museli být Les Verts po závěrečném hvizdu dost frustrovaní. Před týdnem ztratili dva body s Monakem díky vyrovnávacímu gólu šest minut před koncem, teď dokonce inkasovali ještě později.

Jen jednu střelu na branku nabídl první poločas, a to ve 23. minutě. Postaral se o ní N'Koudou, který z vápna trefil jen hostujícího gólmana Ruffiera. Před přestávkou se ještě v celkem slušné pozici objevil Rolando, a to po akci Fletchera, nicméně své zakončení nezvládl podle představ a usměrnil míč pouze nad břevno.

Následně se střelou z voleje snažil prosadit Diarra po rohovém kopu Thauvina, ovšem na brankové čáře dokázal zasáhnout obránce Assou-Ekotto. Marseille byla i nadále směrem dopředu aktivnější, o pár minut později se poprvé výrazněji ukázal Cabella, avšak jeho pokus, možná původně zamýšlený jako centr, vyrazil Ruffier.

Jenže situace se domácím dramaticky zkomplikovala po hodině hry. N'Koulou si ostře počínal v souboji s Pajotem a sudí Turpin nekompromisně vytáhl červenou kartu. Byl to vůbec první a jediný osobní trest pro marseillský celek v celém zápase. Soupeř nakonec početní výhodu náramně využil a pět minut před koncem skóroval z vlastně své jediné šance.

Hamouma pláchl podél levé strany Diarrovi, poté našel na hranici malého vápna Monneta-Paqueta, který z blízkosti nemohl minout. Přece se ovšem aktivnějším Les Phocéens podařilo v poslední možnou chvíli vyrovnat. Alessandrini svým pasem zleva našel Batshuayie, jenž hlavou usměrnil balón za záda Ruffiera.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele