9. kolo
03.10.2015 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Reims 1:0

Konečně, oddechl si zajisté Olympique. Loni nejlepší střelec francouzské ligy Alexandre Lacazette konečně prolomil dlouhé čekání na vstřelenou branku ze hry, přitom ta jediná proti Remeši znamenala pro Lyon hned vítězství. Hosté, kteří s tímto soupeřem prohráli už popáté v řadě, poprvé od konce srpna nebodovali.

Svěřenci Huberta Fourniera tenhle výsledek potřebovali jako sůl. Po mizerném výkonu na půdě Bordeaux a neúspěchu v Lize mistrů nad Valencií si alespoň částečně napravili reputaci. Hosté, kteří usilovali o posunutí na druhou příčku za vedoucí PSG v případě vítězství, překvapivě nekladli tak velký odpor, jaký se dal očekávat.

Remešský brankář Placide byl rozhodně tím zaměstnanějším mužem v rukavicích v tomto duelu. Nejprve si musel poradit se střelou Jalleta, v další šanci následně neuspěl Darder. Morel pak uvolnil Valbuenu a ten mířil jen mimo. Pak se osmělil rovněž Lacazette, ani on však na pozorného Placideho nevyzrál.

Osm minut před přestávkou zahrozil poprvé vážněji soupeř, ovšem de Préville gólmana Lopese nepřekonal. Pět minut před přestávkou Lyon kopal pokutový kop. Kankava totiž v šestnáctce zahrál rukou, Lacazette se rozhodl být exekutorem této penalty, jenže selhal. A poslal svůj pokus jen do břevna.

Domácí forvard naštěstí své selhání napravil o pár chvil později. Darderův dlouhý pas skončil u něj a Beauvueho, následovala jednouchá výměna míče mezi oběma dvěma, a Lacazette poté zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Navýšit náskok mohl po obrátce Beauvue, po rohovém kopu Valbueny však mířil do břevna.

Hostující celek si v tomhle zápase žádný bod nezasloužil. Směrem dopředu nebyl prakticky vůbec aktivní, pořád jednoduše tahal za kratší konec. Jen jednu jedinou možnost si tým kolem Oliviera Guegana vytvořil v závěru zápasu, nebezpečnou střelu z voleje vyslal Oniangué, jenže Lopes si mezi třemi tyčemi poradit dokázal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele