5. kolo
12.09.2015 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Lille OSC 0:0

Zápasy Lille zatím příliš fotbalové radosti nepřinášejí. Dnes si Dogy připsaly už třetí bezbrankovou remízu z pěti pokusů, tentokrát však bude kouč Hervé Renard určitě spokojený - body z Gerlandu se totiž rozhodně počítají. Lyon dokonce dvakrát nastřelil brankovou konstrukci a několikrát nechal vyniknout gólmana Vincenta Enyeamu..

Nové posily Mathieu Valbuena s Rafaelem mohly otevřít svůj gólový účet v modrobílém dresu, zkušený Nigerijec si ale dobře postavil tyče; následně potom v závěru sám zlikvidoval příležitosti Yanga-Mbiwy a opět Valbueny. Domácím Les Gones tak vstup do dlouhého období bez zraněného Nabila Fékira příliš nevyšel. Svěřenci Huberta Fourniera nevyhráli před vlastním publikem ani na třetí pokus.

Také Lille postrádalo svého klíčového ofenzivního tvůrce - Sofiane Boufal byl suspendovaný - takže výsledkem byl zápas dvou týmů, kterým to šlo mnohem lépe před vlastní bránou než vepředu. Renard nahradil svoji největší hvězdu nováčkem Yassine Benziou, který přišel chvíli před koncem přestupového okna právě z Lyonu, jako první ale zahrozil někdo jiný: Junior Tallo, zakoupený z AS Řím, vypálil z malého vápna, gólman Anthony Lopes byl ale připraven.

Lyon v první půli dobře držel míč, první velkou šanci si ale připsal až pět minut před pauzou - Renato Civelli zahrál pětadvacet metrů od brány rukou, k následnému přímému kopu se postavil Valbuena a krásnou ránou orazítkoval tyč. Dogy se spoléhaly spíše na brejky a ve skutečnosti působily o něco nebezpečnějším dojmem; Lopes si však s ránou Djibrila Sidibého bez problémů poradil.

Po změně stran se hosté zatáhli do defenzivy a absorbovali lyonský tlak. Domácí útoky tahal skvělý Valbuena, po jehož rohovém kopu hlavičkoval Tolisso těsně mimo; tentýž hráč následně další pohotovou střelou prověřil Enyeamovu pozornost. Alexandre Lacazette, autor sedmadvaceti loňských gólů, který však na svůj letošní průlom teprve čeká, poprvé vypálil až v 63. minutě; gólman Lille si však s jeho střelou poradil.

V závěrečném tlaku se právě Enyeama stal jasným hrdinou svého týmu. Nejprve výtečně vyrazil nebezpečnou Valbuenovu ránu, poté si s vypětím sil poradil i s Yangovou hlavičkou. A protože Rafael hlavičkoval v možná největší šanci celého zápasu pouze do tyče, rozešly se obě mužstva s nic neřešící remízou 0:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co to předvádí Lyon doma ?

Reagovat
smazaný uživatel

Snad 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Gonalons,Lacazette)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele