17. kolo
05.12.2015 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Angers SCO 0:2

Problémy Lyonu neberou konce. Les Gones se po domácí prohře 0:2 s Angers propadli hlouběji do stávající mizérie a budoucnost kouče Huberta Fourniera vypadá hodně nahnutě. Hrdinou zápasu se stal záložník Cheikh N'Doye, který vstřelil oba góly..

Obrovitý Senegalec se poprvé prosadil už po sedmnácti minutách, definitivní pojistku potom přidal devět minut před koncem. Angers se tak posunulo na druhé místo, bod před Caen, zatímco Lyon prohrál třetí z posledních čtyř duelů a je aktuálně pátý (ještě jej ale může předběhnout Saint-Étienne). Historická rozlučka se starým Stade de Gerland tak ani nemohla dopadnout hůře.

Vše přitom mohlo být jinak, kdyby Lacazetteho hlavičku hned v úvodu skvěle nevychytal hostující strážce Ludovic Butelle. Od té doby už Angers utkání kontrolovalo, ke značné nelibosti domácích fanoušků. Klíčem k úspěchu byly opět standardní situace v podání Thomase Manganiho; tento herní prvek letos Les Scoïstes funguje brilantně, a dnes tomu nebylo jinak. Další z řady povedených přímých kopů prolétl až k N'Doyemu, který vyhrál vzdušný souboj s Bakary Koném a hlavou přibil míč za záda bezmocného Lopese.

Lyonští dobře věděli, jaké nebezpečí představuje N'Doyeho mohutná postava, přesto se však hostující středopolař dostával k hlavičkám až nepříjemně snadno; jěště v první půli mohl zvýšit na 2:0, mířil však těsně mimo. Neuspěl ani Gilles Sunu, jehož chytrou ránu zlikvidoval parádním zákrokem pozorný Lopes.

Krátce po změně stran mohl vyrovnávat domácí veterán Steed Malbranque, hosté však odolali; později jim pomohlo i štěstí, když Valbuenovu střela prolétla za Butelleho, nakonec se ale odrazila pouze od tyče. Neuspěl ani Lacazette v další šanci, takže Angers mělo volnou cestu k vítězství - které ještě stvrdil nebránitelný N'Doye další hlavičkou po dalším vyhraném souboji se smolařem Koném.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (popř. 2:1 možná :)) 01

nebo že by překvápko 1:3

Reagovat
jhony16

takže 1X2? ja si myslím ze kurz okolo2,6 na x2 je luxus pri formách týchto súperov ..tip 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele