33. kolo
08.04.2016 20:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Lyon 0:2

Olympique Lyon vyloupil Stade de la Mosson v Montpellieru, díky čemuž se minimálně do nedělního odpoledne posune o skóre před Monako na druhé místo tabulky.

Bruno Génésio přinesl do lyonské kabiny nový, svěží vítr. Podzimní dusno po Hubertu Fournierovi se tedy podařilo vyvětrat a někdejší sedminásobný šampion Ligue 1 po roce znovu usiluje o Ligu mistrů. Aby mohl v rámci třiatřicátého kola vyhrát na jihu Francie 2:0, bylo nejprve zapotřebí zneškodnit hlavičku Mustaphy Yatabarého z bezprostřední blízkosti, o což se spolehlivě postaral Anthony Lopes.

Ve 34. minutě domácí příznivci smutnili a ti hostující se radovali. Jamel Saïhi přenechal Lacazettovi, jenž prodloužil na Jordana Ferriho, který z otočky našel Maxwella Corneta, který se prosmýkl za Daniela Congrého a následně vypálil přesně do vzdálenějšího rohu brány, kterou po dlouhé době opět střežil Geoffrey Jourdren - 0:1.

Za šest minut přibyly Frédériku Hantzovi na čele další vrásky. Zase v tom měli prsty Ferri, Lacazette a Cornet, který si opět udělal prostor a nedal domácímu gólmanovi šanci - 0:2. Po hodině hry mohl snížit Morgan Sanson, ale Lopes byl na jeho střelu z dálky připravený. O čtvrt hodiny později našel Ferri za obranou Lacazetta, nicméně tomu radost ze sedmnáctého gólu pokazil výborným zákrokem Jourdren.

V 81. minutě musel po příležitosti stejného hráče za svého brankáře zaskočit Jérome Roussillon. První start od září si potom připsal Nabil Fekir. A právě tenhle dvaadvacetiletý útočník mohl skórovat potřetí, jenže jeho lob byl příliš dlouhý. MHSC tedy nadále zůstává sestupovým vodám nebezpečně blízko, ale před zápasy s Nantes, Troyes, Remeší, Rennes a Monakem má situaci zcela ve svých rukou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele