8. kolo
27.09.2015 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Lorient 2:1

Montpellier nakonec dokázal porazit Lorient a připsal si první letošní výhru, tudíž se odlepil od samého dna tabulky. Rolland Courbis si jistě oddychnul, ale před ním i jeho svěřenci je nadále spousta práce.

Domácím nepochybně velice pomohl brzký gól, o který se už v 6. minutě postaral hlavičkující Ramy Bensebaini. Šlo o jeho vůbec první přesnou trefu v Ligue 1. Lorient nechtěl s odpovědí dlouho čekat a záhy mohl vyrovnat Lamine Koné, avšak obrana MHSC balon na poslední chvíli dokázala dostat do bezpečí.

Hostům dělaly v úvodu zápasu potíže standardní situace. Hned z té první inkasovali a při té další zabránil pohromě Romain Philippoteaux, když odklízel z brankové čáry. V závěru první půle ještě přinutil Laurenta Pionniera k výbornému zásahu Abdul Waris, ale jen tři minuty po změně stran se už Ripollova jedenáctka radovala.

Rafidine Abdullah prostě nic nevymýšlel a z dobrých třiceti metrů propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:1. Les Merlus v ten moment začali doufat ve čtvrtou výhru v řadě, jenže plány jim výrazně narušil Jonas Martin, když o deset minut později vytěžil nejvíce z výborné práce Jéroma Roussillona a levačkou překonal Benjamina Lecomteho - 2:1.

Ve zbytku zápasu se už Montpellier snažil především o tom, aby nedostal další branku. Bohužel ale přišel o Kévina Bérigauda. V nastaveném čase byl pak za faul na Martina po druhé žluté kartě vyloučen střelec gólu Abdullah, takže domácí hráči už neměli potíž dát svým příznivcům poprvé v sezoně velký důvod k radosti. Teď půjde o to navázat na dobrý výsledek i příští víkend.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele