35. kolo
11.05.2016 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 1:1

Pařížskému fantómovi Zlatanu Ibrahimovicovi chybí už jen dva zásahy, aby překonal klubový rekord Carlose Bianchiho v počtu nastřílených branek za jednu sezónu. Jeho 36. gól v Ligue ale tentokráte nepomohl jeho týmu k vítězství, Bordeaux totiž zásluhou Nicolase Palloisa srovnalo na konečných 1:1.

Hosté se mohli ujmout vedení už po třech minutách hry, Ibrahimovic našel v dobré pozici Rabiota, nicméně ten svůj pokus usměrnil jen mimo. V 17. minutě si vytvořili první větší šanci Les Girondins, Plašil se trošku náhodně dostal za vápnem do dobré střelecké pozice, avšak jeho dělovku skvěle polapil gólman Trapp.

Ve 36. minutě se po střele Ibrahimovice dostal k dorážce Lucas Moura, jenže ze své příležitosti byl natolik překvapen, že jí jednoduše nezakončil dobře. Dvě minuty před obrátkou zase vystrčili růžky domácí, Ounas se zbavil Davida Luize, předložil míč na Diega Rolána, ten ale z blízkosti trefil pouze Trappa.

PSG v předchozích třech ligových zápasech nastřílel minimálně čtyři branky a teď byl evidentně zklamaný, že za prvních pětačtyřicet minut na Nouveau Stade de Bordeaux nezaznamenal žádnou. Až účet načala švédská hvězda. Di María poslal centr na zadní tyč, kde se jeho spoluhráč i ve složitém postavení dokázal hlavou prosadit.

Bordeaux srovnalo jen sedm minut poté. Po rohovém kopu Diabaté vyhrál hlavičkový souboj, míč najednou skončil u nohou Palloisa, jenž propálil Trappa. Dvatenáct minut před koncem musel střídat Ibrahimovic, pravděpodobně kvůli poraněnému lýtku, a bez jeho pomoci už Pařížané další trefu nepřidali.

Nejblíže byl úspěchu v nastavení Lucas Moura, jehož zakončení už už směřovalo za brankovou čáru, ale na poslední chvíli zasáhl vracející se Pallois. V závěrečném kole přivítá mužstvo Laurenta Blanca fotbalisty Nantes, pokud však Ibrahimovicův stav nebude v pořádku, bude rozhodně obtížnější dosáhnout toužebné mety 100 vstřelených branek.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele