5. kolo
13.09.2015 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - Stade Rennes 0:2

Rozjeté Stade Rennes nadále prohání vedoucí PSG na čele ligové tabulky. Les Rouges et Noirs vyhráli na Stade de la Beaujoire v Nantes a na kontě mají už 12 bodů. Ačkoliv je pravda, že tentokrát k výhře výrazným způsobem dopomohla nedisciplinovanost soupeře.

Nantes se proti tomuto bretaňskému sousedovi příliš nedaří. Z posledních deseti vzájemných střetnutí se Les Canaris radovali jen jednou. Zato Rennes se skutečně veze na vítězné vlně. V novém ročníku družina Philippa Montaniera urvala všechny body počtrvté za sebou a navíc si připsala jubilejní dvoustou venkovní výhru.

Kvůli zranění jinak tradiční jedničky Benoita Costila se musel mezi tři tyče po více než třech letech postavit Abdoulaye Diallo a nutno dodat, že za celý zápas musel řešit pouze solidní pokus Youssoufa Sabaly z 18. minuty, protože střele Emiliana Saly do vnější tyče o chvíli později jen přihlížel. Postupně však přebírali otěže hry hosté.

Aktivní byl především Paul-Georges Ntep, jenž Maxima Dupého, zaskakujícího za Rémyho Rioua, otestoval v prvním poločase hned dvakrát. Velice důležitá událost se uskutečnila v 52. minutě. Adryan nepěkně atakoval Mexera, dostal červenou kartu a musel ze hřiště. Početní výhody hosté poprvé využili o čtvrt hodiny později.

Dupé nejprve zneškodnil pokus Giovanniho Sia, avšak Ntep si pro balon doběhnul a podařilo se mu jej dostat do sítě, přestože Lucas Deaux dělal, co mohl, aby se tak nestalo - 0:1. V 77. minutě si pro změnu Kolbeinn Sigthórsson vyšlápnul na Mehdiho Zeffaneho a následoval Adryana. Proti devíti mohli hrát fotbalisté Rennes už v klidu a v 89. minutě zvýšili svůj náskok poté, co Giovanni Sio vytěžil nejvíce z přihrávky Abdoulaye Doucourého - 0:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 02

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele