30. kolo
12.03.2016 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Marseille 1:1

Lorient uhrál s Marseille remízu 1:1, díky čemuž zůstávají oba celky na totožném počtu získaných bodů a okupují střed tabulky.

Les Merlus se museli obejít bez svého nejlepšího střelce Benjamina Moukandja. O branky se tedy měl starat jeho jmenovec Jeannot. Jeho první (a velmi výživný) pokus musel vyboxovávat Steve Mandanda. Těsně před odehranou třetinou zápasu si balon vzal Jimmy Cabot a svým centrem našel Abdula Warise, který přeskočil Nicolase N’Kouloua, jenže Mandanda znovu předvedl famózní zákrok.

Záhy poté se do šance díky nahrávce Floriana Thauvina řítil Rémy Cabella, který ve své kariéře zaznamenal proti Lorientu už čtyři branky. Tentokrát jej ale vychytal Benjamin Lecomte. Ve 34. minutě obrana Marseille poněkud zaspala, díky čemuž mohl Walid Mesloub najít Abdula Warise, jenž si balon pěkně připravil, a poté vypálil za Steve Mandandu - 1:0. Pro ghanského reprezentanta to byl už osmý gól v sezoně.

Po prvním poločase mohli Ripollovi svěřenci vést už 3:0. Kdyby si ovšem Waris ve své další šanci počínal chladnokrevněji a kdyby Mandanda nezneškodnil jak Barthalméův jedovatý pozdrav, tak následnou Warisovu dorážku. Jak se brzy ukázalo, neproměněné příležitosti si mohli lorientští hráči krutě vyčítat.

Okamžitě po změně stran pálil Michy Batshuayi a Zargo Touré tečoval tak, že kulatý předmět doputoval před Mauricia Islu, který jej levačkou uklidil za Lecomteho - 1:1. Les Merlus se nechtěli s dělbou bodů spokojit a v závěru si vytvořili ještě tři hodně dobré možnosti. Yann Jouffre mířil těsně vedle. Raphaëla Guerreira potom vychytal Steve Mandanda - jak napoprvé, tak napodruhé. Oba celky tedy mají k pohárovým pozicím stejně blízko/daleko.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele