32. kolo
03.04.2016 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Lorient - Olympique Lyon 1:3

Ještě před pár týdny by byla myšlenka na přímý postup do Ligy mistrů jasnou utopií. Lyon ovšem neztratil svou formu ani po reprezentační přestávce, na půdě Lorientu vyhrál 3:1 a přiblížil se druhému Monaku na rozdíl pouhých tří bodů. Dvě branky zaznamenal Alexandre Lacazette, který se v tabulce střelců Ligue 1 osamostatnil na druhé příčce.

Hostující forvard se ocitl právě v první větší šanci utkání. Ghezzal naznačil střelbu a přihrál míč svému spoluhráči, každopádně Lacazette svůj přízemní pokus z vápna usměrnil pouze vedle brány. O pár minut později naběhl do šestnáctky soupeře Darder, ten ovšem vypálil dost slabě a trefil jen nohy gólmana Lecomteho.

Na druhé straně se Les Merlus prosadili z vlastně do té doby jediné možnosti, kterou si vytvořili. Ve 36. minutě vyslal parádní kolmici za obranu Mesloub, Barthelmé ve správnou chvíli posunul míč do strany na Warise a ten skóroval do úplně prázdné Lopesovy svatyně. Minutu před obrátkou ovšem bylo vyrovnáno.

Ferri unikl po pravé straně a předložil balón někam na pokutovou značku, obránci Gassamovi se nepodařilo ho odkopnout do bezpečí, Lacazette tak měl dostatek času na zpracování a usměrnil svou střelu do šibenice. Ve 47. minutě se Lorient mohl zase ujmout vedení, a to prakticky po totožné akci, z jaké vstřelil svou úvodní branku.

Defenzíva OL opět zaspala, Waris se řítil sám na vyběhnuvšího Lopese a snažil se ještě přihrávat Jeannotovi, tomu se ovšem pod nohy vrhl ve skluzu na poslední chvíli Morel. Následně Waris dokonce překonal Lopese, tentokráte ovšem jeho trefa nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Domácí Lecomte pak vytěsnil Ghezzalův pokus.

Devět minut před koncem Lyon zaznamenal rozhodující trefu. Střídající Valbuena krásně protancoval ve středu pole, nahrál míč doprava na Ghezzala, který levačkou zamířil přesně na bližší tyčku. Tři body ještě svým 16. gólem v sezóně pojistil Lacazette, který v 84. minutě obešel Lecomteho a v pohodě zacílil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele