28. kolo
28.02.2016 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - SM Caen 1:2

Caen navázalo na výhru proti Rennes, díky čemuž se posunulo na čtvrté místo. O bod před soupeře se Saint-Étienne.

ASSE v týdnu vypadlo z Evropské ligy, takže do osmifinále se podívá FC Basilej. Snad i proto působila Galtierova skvadra poněkud zakřiknutě, čehož mohl využít Ronny Rodelin, jehož střela si potykala s břevnem. Následně se probrali i domácí a začal se hrát pěkný, ofenzivní fotbal, jemuž však chyběla nebezpečnější zakončení.

Proti pokusům Alexandra Söderlunda a Mustaphy Bayal Salla nemusel Rémy Vercoutre nakonec vůbec zasahovat, protože mířily mimo, byť jejich autoři nacházeli se v hodně zajímavých pozicích. Na druhé straně Rodelin nechrtil a sklepnul hrudí pro Dennise Appiaha, jenž velmi dobře vyzkoušel pozornost Stéphana Ruffiera.

Po změně stran nejprve pálil Andy Delort do tyče a následně přihlížel tomu, jak domácí jednička vychytává jeho spoluhráče Saidiho Ntibazonkizu. Na druhé straně razantně hlavičkoval Söderlund, ale ani Vercoutre se nenechal překonat. Pak zase na opačné straně hřiště Ruffier parádně zblízka vychytal Delorta, jenž se tedy dočkal až v 78. minutě.

Hervé Bazile centroval a čtyřiadvacetiletý forvard hlavou vsítil svou jubilejní desátou branku v této sezoně - 0:1. Nutno dodat, že celou situaci mu výrazně usnadnil svým nedůrazným bráněním Florentin Pogba. Starší bratr slavnějšího Paula chyboval ještě čtyři minuty poté, když ztratil balon a na konci rychlého brejku stál Ronny Rodelin, který levačkou mířil přesně po zemi za Ruffierova záda - 0:2.

V nastaveném čase se náramně trefil z přímého kopu Valentin Eysseric, nicméně na vyrovnání domácím už nezbyl čas. Příští týden proti Angers SCO bude rozhodně co napravovat. A Caen? To se v jistě nesmírně ostře sledovaném souboji potká s druhým Monakem, na které nyní před vzájemným duelem ztrácí osm bodů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele