18. kolo
13.12.2015 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - AS Saint-Étienne 1:0

Pád Saint-Étienne z pohárových pozic nadále pokračuje. Les Verts dnes prohráli už sedmé z posledních jedenácti utkání, když v Monacu padli těsně 0:1; dlouho to přitom vypadalo na bezbrankovou remízu, až v samém závěru rozhodl proměněnou penaltou Fabinho. Hosté navíc museli dohrávat v deseti..

Kouč Christophe Galtier totálně přeházel svoji sestavu; na půdě knížecího týmu nastoupil pouze jeden člen týmu, který se ve čtvrtek v Evropské lize postavil Laziu, a to levý bek Pierre-Yves Polomat. Bylo jasné, že prioritou je ligový zápas - a zpočátku to tak také vypadalo. Les Verts se do těžkého soupeře zakousli a Monnet-Paquet mohl po Hamoumově pasu otevírat skóre, pálil však mimo. Následnou Rouxovu šanci musel zlikvidovat veterán domácí obrany Ricardo Carvalho.

Na druhé straně Monaco dlouho mlčelo, až Hélder Costa zničehonic po excelentním Dirarově pasu napálil břevno; jinak ale diktovali tempo hosté, kteří možná měli kopat penaltu po Carvalhově faulu na kapitána Loïca Perrina. Jenže optický tlak je k ničemu, pokud z něj nedokážete vytěžit skutečné šance. Monacký gólman Paul Nardi, zaskakující při svém debutu za stabilní jedničku Danijela Subašiće, si vůbec nesáhl na míč; i slibné akce (jako hlavička Monnet-Paqueta z 55. minuty) létaly kolem jeho tyčí. Naopak na druhé straně se musel Ruffier vytáhnout proti projektilu Joaa Moutinha.

Klíčový okamžik přišel v 64. minutě, kdy Kévin Malcuit dostal za faul na Moutinha druhou žlutou kartu a poroučel se ze hřiště. Monaku sice poměrně dlouho trvalo, než z této výhody dokázalo něco vytěžit, s blížícím se závěrem však už jeho tlak sílil. Deset minut před koncem nejprve Fabinho zkoušel štěstí z nějakých třiceti metrů, poté musel Ruffier skvěle zasahovat proti Costovi. Jenže hned v následující akci zahrál Polomat rukou, specialista Fabinho si postavil míč na bílý puntík a zakončil sebevědomě do vinglu. Ruffierovi nebylo nic platné ani to, že správně odhadl směr dráhy letu míče. Monaco se tak posouvá na druhé místo, naopak ASSE nabírá stále větší a větší ztrátu..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele