20. kolo
09.01.2016 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Angers SCO - SM Caen 2:0

Klíčový souboj o pohárové příčky zvládl lépe nováček ligy z Angers, který před vlastními fanoušky porazil Caen o dvě branky. Zároveň tak využil zaváhání Monaka s Gazélecem a dokonce se posunul na druhou příčku tabulky. V první půli se trefil Pierrick Capelle, ve druhé tři body pečetil svým zásahem Billy Ketkéophomphone.

U obou celků se před sezónou spíše očekávalo, že by měly bojovat jen o holé přežití. Aktuálně ovšem vlastně soupeří o druhou příčku, zaručující přímý postup do Ligy mistrů. Forma Caen v závěru podzimu klesala směrem dolů a nevalné výsledky svěřenci Patriceho Garandeho nenapravili ani v novém roce 2016.

Do první větší šance se dostali hosté. Delort měl na pravé strany celkem dost prostoru, snažil se zamířit po zemi ke vzdálenější tyčce, ovšem jeho pokus skončil nakonec vedle Letellierovy svatyně. Caen bylo i nadále o něco lepším týmem, ve 35. minutě mohl po rohovém kopu Féreta skórovat Yahia, jenže toho dokázal v malém vápně zablokovat záložník Diers.

Angers poprvé výrazněji zahrozilo o dvě minuty později. Traoré sklepl balón pro N'Doyeho, který pálil z voleje, nicméně jeho střela byla nepřesná. Nakonec se podařilo skórovat Capellemu tři minuty před obrátkou. Zhruba z dvaceti pěti metrů napřáhl svou levačkou a balón usměrnil krásně přesně k tyčce.

Domácí ve druhém poločase často spoléhali na brejky, v 54. minutě se po jednom takovém ocitl v dobré pozici Ketkéophomphone, připravený však byl mezi třemi tyčemi brankář Vercoutre. Na druhé straně se Delort snažil překonat Letelliera chytrým obloučkem, mladý Francouz v rukavicích se ovšem nachytat nenechal.

Čtvrthodinu před koncem se Angers podařilo navýšit náskok. Ketkéophomphone si naběhl na kolmici od Yattary, předkopl si míč do vápna a unikl všem obráncům, aby pak sám před vyběhnuvším Vercoutrem v pohodě zacílil. V 80. minutě mohl Ketkéophomphone přidat ještě jeden gól, tentokráte však své sólo nezakončil povedenou střelou.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele