36. kolo
01.05.2016 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Angers SCO - Olympique Marseille 0:1

Fanouškům Marseille se ulevilo. Po těsné výhře 1:0 v Angers si totiž tradiční klub konečně matematicky zajistil záchranu, což je také maximum, v co mohl po zpackané ligové sezoně ještě doufat. Domácí Les Scoïstes tak sice přišli o šanci probít se do pohárové Evropy, s tímto scénářem ale stejně nejspíš nikdo nepočítal. Hrdinou zápasu se stal Michy Batshuayi, který svou šestnáctou brankou sezony rozhodl..

Stalo se tak ve 24. minutě; ještě předtím ale museli hosté přežít úvodní tlak Moulinova týmu. Už ve druhé minutě hlavičkoval Mohamed Yattara jen pár centimetrů vedle Mandandovy tyče. Batshuayi na sebe poprvé upozornil nepřesnou ránou z dobré pozice po pasu Abdelazize Barrady (10'). V další šanci však už mladý Belgičan uspěl: po zpracování přihrávky od Stevena Fletchera propasíroval míč za Letellierova záda.

Nejlepší střelec Olympique byl v první půli hodně aktivní a mohl i zvyšovat na 2:0; po chytré individuální akci však pálil ve 42. minutě těsně mimo. Neschopnost Marseille přidat pojišťující trefu se málem nevyplatila - v 69. minutě se domácí dostali hodně blízko k vyrovnání, Pierrick Capelle však po zpracovaní dlouhého Manganiho pasu napálil pouze tyč.

Nováček se v závěru nechtěl spokojit s první prohrou po pěti kolech a přitlačil vedoucí tým do defenzivy; jindy chybující zadní řada Marseille však tentokrát bránila pozorně a povolila Angers už jen jednu velkou šanci. V té selhal Billy Ketkéophomphone, jemuž do vápna chytrým pasem nabil Capelle. Ve zbývajících minutách už si hosté těsný náskok pohlídali.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele