25. kolo
14.02.2015 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - Stade Rennes 2:1

Fotbalisté Toulouse zabrali v pravý čas, potvrdili, že na Rennes, které porazili už potřetí v řadě, se jim v poslední době daří, a zaznamenali svou teprve druhou výhru za posledních devět ligových kol. Hosté si chuť po vyřazení z Coupe de France nespravili a připustili si soupeře k tělu už na rozdíl pouhých tří bodů.

Domácí kouč Alain Casanova před utkáním moc dobře věděl, že zvítězit bude pro jeho svěřence nesmírně důležité. Klub se totiž neustále blížil sestupovému pásmu, a i když ho nynější úspěch záchranářských starostí nezbavil, rozhodně se mu dýchá lépe. TFC potřeboval podle Casanovy co nejdříve odvrátit možnou "katastrofu."

A jeho mužstvo si šlo tvrdě za svým cílem už od začátku. Již v 9. minutě vnikl drze do vápna Trejo, který se velmi snadno zbavil jak Armanda, tak Diagného, a sám před gólmanem Costilem následně nezaváhal. Navýšit náskok se snažil Akpa-Akpro, šťastný navrátilec z Afrického poháru národu, svou střelou však jen otestoval Costila.

Casanova si musel návrat Akpy-Akpra do sestavy určitě pochvalovat. Věděl, že jeho pozitivní nálada, kterou si přivezl z afrického šampionátu, může jeho tým vyburcovat k lepšímu výkonu. Záložník Pobřeží Slonoviny z euforie ale tak trošku zapomínal na zadní vrátka, ve 26. minutě měli domácí štěstí, že Pedro Henrique trefil boční síť.

V závěru poločasu se snažil přidat další zásah Pešič, jeho pokus nůžkami ovšem pouze přeletěl hostující svatyni. Ve druhé půli zahrozil až v 68. minutě Regattin, jenže ten rovněž nezamířil přesně, a po jeho přihrávce nakonec nedokázal skórovat ani Braithwaite, který z dálky Costila nepřekonal.

Rennes se podařilo vyrovnat osm minut před koncem. Toivonen nahradil v sestavě Fernandese a o pár chvil později se radoval z branky, když se po centru Pedra Henriqueho dostal k míči a z blízkosti zacílil. Toulouse nakonec dvě minuty na to urvalo tři body pro sebe, Pešič byl tím, kdo se dokázal prosadit ve skrumáži.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele