11. kolo
24.10.2014 20:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Toulouse FC - RC Lens 0:2

Lens v podstatě šokovalo (nejen) Toulouse a odpoutalo se z posledního místa tabulky. Oproti tomu domácí propásli dobrou příležitost udržet kontakt s jejím čelem.

Čáru přes rozpočet udělal svěřencům Alaina Casanovy brzký gól, pod který se podepsal Alharbi El Jadeyaoui. Trvalo to jen něco málo přes deset minut, když Dame N’Diaye zavelel k rychlému protiútoku, na který nestačila domácí obrana zareagovat, takže se zmíněný marocký záložník mohl radovat ze vstřelené branky - 0:1.

Racing spoléhá především na domácí prostředí, protože zvenku obyčejně body nevozí. Nicméně na Stadium Municipal měl tým Antoina Kombouarého po osmadvaceti minutách hry už prakticky jasné, že tentokrát bodovat bude. V tu dobu totiž hosté zvýšili na 2:0. A opět v tom měl prsty El Jadeyaoui. Jen s tím rozdílem, že tentokrát přihrával a míč si našel Benjamina Bourigeauda, který překonal Zacharieho Bouchera.

O poločase Casanova evidentně dělal všechno možné, aby své svěřence povzbudil. Ti byli ve druhé půli o poznání aktivnější. Nejblíže ke vstřelené brance měli asi po hlavičce Dragose Grigoreho, kterou zpod břevna uklízel brankář Belon. Ten si poté poradil jak s Doumbiaovou přihrávkou do nebezpečného prostoru, tak s rohovým kopem, po kterém hlavičkoval Pešić.

A zaskvěl se ještě jednou, když v závěru vychytal Martina Braithwaita, kterému šikovně přihrál Wissam Ben Yedder. RC Lens tedy poskočilo mimo sestupové pásmo a těší se na vedoucí Olympique Marseille. Toulouse má naopak co dělat, aby se dalo do kupy před dalším zápasem, kdy zajíždí na Stade Chaban-Delmas, kde hraje domácí utkání jiný celek z předních pozic - Plašilovo Girondins Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
PetersCZ

Les Sang et Or!!!

Reagovat
didosh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele