13. kolo
08.11.2014 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - FC Metz 3:0

Toulouse po čtyřech porážkách v řadě konečně zabralo a doma možná až trochu překvapivě hravě přehrálo Méty. Ty předvedly jeden z nejhorších výkonů v sezóně, i přesto zůstaly na devátém místě tabulky. Domácí měli utkání plně pod svojí kontrolou, na brzkou branku Francoisa Sirieixe navázali ve druhé půli Wissam Ben Yedder a Aleksandar Pešić.

Svěřenci Alaina Casanovy před tímto duelem nasbírali pouze čtrnáct bodů a reálně v blízké budoucnosti hrozilo, že by mohli být přímo účastněni souboji o záchranu. Zabrali však v pravý moment. A zápas se pro ně od začátku vyvíjel tím správným směrem, první branky se totiž dočkali už po třech minutách.

Centr Akpy-Akpra totiž nedokázal zachytit gólman Carrasso, takže se dostal až k Sirieixovi, jenž pohodlně zakončil. Zkušený Francouz se přitom letos poprvé objevil v základní sestavě, a Casanovovi tak jeho důvěru nemohl oplatit lépe. Méty, které prožívají nejlepší start do Ligue 1 za posledních patnáct let, i nadále spíše tápaly.

Carrasso tudíž brzy musel likvidovat další nebezpečné příležitosti, jako tu od Pešiče či Sirieixův pokus z halfvoleje. Do přestávky stačili dvakrát zahrozit hosté. Nicméně Choplin po pasu od Maloudy hlavičkoval jen do gólmana Ahamady a Lejeune svou střelou na toulouského muže v rukavicích rovněž nevyzrál.

Po hodině hry TFC navýšil vedení. Pešić poslal pěknou přihrávku na rozeběhnutého Bena Yeddera, ten si dokázal poradit s obráncem Choplinem a pelášil sám na branku. Ve vápně si položil i gólmana Carrassa a pohodlně zakončil. O pár minut později bylo o vítězi definitivně rozhodnuto, neboť se z otočky dokázal prosadit sám Pešić.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele