36. kolo
09.05.2015 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - SC Bastia 0:1

Koho by napadlo, že týmem s nejlepší květnovou formou bude (vedle suverénního PSG) právě Bastia? Korsičané dlouho předváděli nemastné neslané výkony a byl jim předvídán tuhý boj o záchranu, místo toho však porazili nejprve doma ASSE, potom dokonce venku Rennes (dvakrát 1:0) a nejenže si tak pojistili místo v Ligue 1 na příští sezonu, ale v té současné navíc vyšplhali do první desítky..

Rennes bylo dnes obrovským favoritem, vždyť neprohrálo šestkrát v řadě a z kabiny před výkopem zaznívaly opatrné hlasy o závěrečném útoku na tápající Bordeaux; nakonec však stačila jediná branka Gaëla Danice (1:0) a body překvapivě putují na Korsiku. Hosté se přitom zprvu nenechávali zahanbit ani herně, už po 13 minutách mohli jít do vedení, kdyby si Julian Palmieri trochu lépe seřídil mířidla.

Na druhé straně se Abdoulaye Doucouré pokoušel využít laxnosti hostující defenzivy, která před ním ustupovala tak dlouho, až mu dovolila vypálit; jeho projektil však mířil těsně mimo. Paradoxně nejpozitivnější zprávou pro Rennes v celé první půli nebyla žádná jejich vlastní akce, ale vyloučení hostujícího Francoise Kamana; ten se musel poroučet ve 43. minutě po druhé žluté kartě.

Celou druhou půli tak Les Rouge et Noir hráli přesilovku, a co víc, v 66. minutě dostali možnost kopat dokonce penaltu. Guillaume Gillet totiž zahrál ve vápně rukou. Paul-Georges N'Tep, jindy neomylný střelec, však nepochopitelně selhal, když nechal pouze vyniknout gólmana Alphonse Aréolu. Vzhledem k tomu, že jen pár minut nato zahodil Ola Toivonen další tutovku (do břevna), bylo jasné, že si Rennes s fotbalovými božstvy opravdu silně zahrávají.

A podle zákona schválnosti také nakonec jediný gól padl do jejich sítě. Dvanáct minut před koncem jindy spolehlivý veterán Sylvain Armand vyrobil pořádnou hrubku, když nedokázal z vlastního vápna odklidit dlouhý nákop Bastie, míč mu ukradl Gaël Danic a suverénně jej uklidil do sítě, čímž posunul svůj tým na nečekané desáté místo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele