24. kolo
07.02.2015 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Marseille 1:1

Olympique Marseille nevyužil příležitost, kterou mu poskytl fakt, že v rámci čtyřiadvacátého kola na sebe ve vzájemném souboji narazí Olympique Lyon a PSG. Na Stadionu Rennes uhrál jenom remízu.

Což o to, v domácím prostředí šlape OM jako dobře namazaný stroj. Jenže venku se svěřencům Marcela Bielsy hrubě nedaří. Mimo Stade Vélodrome vybojovali z osmačtyřiceti bodů pouhých patnáct. Z posledních pěti utkání na soupeřově hřišti uhráli jen dvě remízy. Na Stade de la Route de Lorient klidně mohli i prohrát, nebýt lednové akvizice Lucase Ocampose.

V 27. minutě se Les Rouges et Noirs dostali do vedení. Sylvain Armand nacentroval do vápna, Vincent Pajot zmátl obránce Morela s Fannim tím, že sklepl balon hrudí pro Olu Toivonena, který po zemi překonal Steva Mandandu - 1:0. Pro švédského útočníka to byla šestá přesná trefa v sezoně, ovšem první od listopadu.

Ve zbytku první půle se diváci rozhodně příliš nebavili a argentinský stratég na hostující lavičce o přestávce poslal do hry místo nevýrazného Romaina Alessandriniho krajana Lucase Ocampose, posilu z Monaka. Mladý záložník se prosadil po hodině hry, když po Payetově rohu předběhl Pajota a dostal balon za Costila - 1:1. Další zajímavá šance přišla na pořad dne až o osmnáct minut později.

Tehdy se hosté díky výborné práci Floriana Thauvina dostali do rychlého protiútoku, jenže André-Pierre Gignac poněkud zaváhal, díky čemuž mohl hrozící nebezpečí zažehnat Fallou Diagne. V 84. minutě chtěl Toivonen agresivně dostat míč, který zalehl Mario Lemina. Inkasoval za to žlutou kartu, kdežto záložník Marseille byl rovnou vyloučen.

V nastaveném čase to ještě zkoušel akrobaticky Ermir Lenjani, jenže jeho nůžky nestřihly tak přesně, jak by bývalo bylo zapotřebí. Jihofrancouzský celek, který o příštím víkendu přivítá doma Remeš, se tedy může propadnout na třetí pozici, zatímco Stade Rennes zůstane v klidném středu tabulky a těší se na cestu na Stadium Municipal do Toulouse.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele