17. kolo
06.12.2014 20:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - Montpellier HSC 0:4

Tak tohle byl pořádný šok. Místo aby Rennes potvrdilo svoji skvělou formu z posledních týdnů a doma smetlo nevýrazný Montpellier, stal se přesný opak - hosté na Stade de la Route de Lorient vyhráli vysoko 4:0 a překazili šanci domácích dostat se na třetí místo v tabulce.

Renneský kouč Philippe Montanier už od svého nástupu v létě 2013 neustále opakuje, že klíčem k úspěchu je konsistence výkonů, a zdálo se, že jeho tým v tomto ohledu konečně dělá pokroky - před dnešním duelem vyhrál čtyřikrát za sebou. Dnes však přišel nečekaný, ale o to tvrdší direkt. Montpellier rozstřílel soupeře díky trefám Jonase Martina (23'), Morgana Sansona (55'), Lucase Barriose (60') a Anthonyho Mouniera (90+2').

Konečný výsledek je naprosto neuvěřitelný i proto, že Montpellieru se mimo domácí Stade de la Mosson vůbec nedaří; před dneškem nevyhrál venku sedmkrát v řadě. Kdoví, co kouč Rolland Courbis řekl před výkopem svým svěřencům, každopádně to však fungovalo - Les Pailladins začali pěkně zostra a Barrios málem docílil své první trefy v Ligue 1 už v samém úvodu. Jeho střelu však akrobaticky odklidil z brankové čáry zkušený stoper Sylvain Armand.

Další nebezpečnou ránu vyslal Jamel Saihi, proti němuž musel zasáhnout gólman Benoït Costil. Nečekaná ofenziva Montpellieru favorizovaného soupeře dokonale zaskočila a prakticky se pouze čekalo na vedoucí trefu. Ta přišla hned vzápětí - Paul Lasne našel svým pasem Barriose, který prodloužil na Martina, jehož placírku zastavila až síť za Costilovými zády. Vedení to bylo napsto zasloužené.

Domácí vůbec nevyužívali faktu, že mezi montpellierskými tyčemi stojí Jonathan Ligali, pro nějž bylo dnešní utkání teprve druhým v Ligue 1; hostující gólman sice vypadal trochu nervózně, se střelami Habiba Habiboua a Philippa Hosinera si však dokázal poradit. Nezklamal ani po další Habibouově ráně (mířící původně do břevna).

Poslední zmiňovanou situaci vymyslel Paul-Georges Ntep, který v posledních týdnech hraje ve fenomenální formě; dnes se mu však vůbec nedařilo. Naopak celý montpellierský tým jako by se rozhodl ukázat, jak se to má dělat, a krátce po pauze zvedl své vedení z jedné branky na tři - nejprve Sanson pohodlně zakončil po skvělé individuální akci Mouniera, poté centrem z hloubi pole našel Barriose, který nasadil Costilovi jesle a vsítil tak svou první branku ve francouzské lize.

Rennes málem okamžitě zareagovalo trefou Abdoulaye Doucourého, gól však nebyl uznán, neboť Habibou v předházejícím závaru fauloval Hiltona. Otázkou zůstává, jestli by kontaktní trefa byla domácím něco platná; hosté totiž byli evidentně hladoví po úspěchu a i za stavu 3:0 nadále útočili. Costil se musel dvakrát vytáhnout proti Souleymane Camarovi, na finální sólovou akci muže zápasu Mouniera však už nestačil.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele