2. kolo
16.08.2014 20:00 CET
6 : 2
(3:1)

Reportáž

Stade Rennes - Évian Thonon Gaillard 6:2

Zápas mezi Rennes a Évianem se nesl ve znamení dvougólových střelců - diváci v ochozech Route du Lorient viděli hned čtyři, z toho tři v domácím dresu. Les Rouge et Noir tak odevzdaného soupeře porazili hokejovým (nebo tenisovým) skóre 6:2.

Po dvou trefách zaznamenali Ola Toivonen, Méxer, Paul-Georges Ntep, a také hostující Daniel Wass. Jako první se prosadil Toivonen, kterému k brance stačilo necelých sedm minut; švédský forvard se po odvráceném Prcićově rohu probil do vápna a z bezprostřední blízkosti nikým nehlídán uklízel do zívající brány. Byla to první trefa Rennes v nové sezoně.

Ntep, jeden z pozdějších hrdinů, dnes v základní sestavě chyběl; jeho místo zaujal Kamil Grosicki, který naopak vynechal úvodní duel s Lyonem (0:2), a právě on po 15 minutách málem zvyšoval na 2:0. Jeho trefa však nebyla uznána pro ofsajd. Rennes to nicméně příliš mrzet nemuselo - favorit jasně třímal otěže hry, zatímco hráči Évianu jako by ještě měli v hlavách ostudnou domácí prohru 0:3 s nováčkem z Caen.

Pouze Daniel Wass na jejich straně představoval nějaké nebezpečí, takže není překvapením, že právě on po půlhodině hry vyrovnal. Opět byl na začátku rohový kop, po němž skvěle hlavičkoval Gianni Bruno, Wass se následně odpoutal od svého strážce Mexera a chladnokrevně překonal Benoita Costila.

Mexer, který přišel v létě za dva miliony eur z portugalského Nacionalu, nicméně svou chybu rychle napravil. O pouhých pět minut později napřáhl po Danzého pasu parádním halfvolejem z rohu vápna, který nedal gólmanovi Jesperu Hansenovi sebemenší šanci. A to nebylo ze strany mozambického stopera vše - ještě před koncem první půle hlavou uklidil do sítě další povedený Prcićův roh. 3:1.

Brankový účet druhé půle následně načal Ola Toivonen: s nebezpečným Henriqueho pasem do vápna si neporadili ani Cédric Cambon, ani Cédric Mongongu, takže míč propadl až ke švédskému ostrostřelci, který jej uklidil přesně k Hansenově bližší tyči. To už byl na hřišti i Ntep, který vystřídal ještě v prvním dějství zraněného smolaře Grosického..

..a právě Ntep čtvrt hodiny před koncem zvyšoval už na hrozivých 5:1, když vybojoval míč na soupeřově polovině, využil chyb couvajících Mongongua s Kassimem Abdallahem a svůj sprint zakončil parádní placírkou k zadní tyči. Na druhé straně Daniel Wass po spolupráci s Clarckem N'Sikuluem snížil na 2:5, ale poslední slovo měl opět Ntep, konkrétně jeho výborná rána do Hansenova vinglu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
AnthonyR

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele