7. kolo
24.09.2014 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SM Caen - Paris Saint-Germain 0:2

Pařížané si připsali teprve své třetí ligové vítězství v sezóně a v tabulce se posunuli na druhé místo tři body za vedoucí Marseille. A to i přesto, že se kouč Laurent Blanc musel v utkání obejít bez zraněného Zlatana Ibrahimovice. Caen naopak potřetí z posledních čtyř případů prohrálo, a nachází se tak jen v našlapané dolní polovině tabulky.

Ačkoli PSG v posledních třech zápasech vsítil vždy první gól, vedení nikdy neudržel. Jak v Rennes, tak v Ajaxu, tak proti Lyonu uhrál pouze remízu 1:1. Tentokráte se již podařilo udržet náskok až do závěrečného hvizdu, poněvadž na Lucasův gól z první půle odpověděl v té druhé rovněž jeho spoluhráč Marquinhos.

Hosté přijeli do Caen v ne úplně ideální formě, přece jenom nejsou zvyklí nevyhrát třikrát v řadě. Kromě Ibrahimovice navíc na půdě nováčka Ligue 1 chyběli také Thiago Silva i potrestaný Marco Verratti. Po dvanácti minutách hry musel hřiště opustit pro zranění též Lavezzi, jehož nahradil Bahebeck.

PSG dominoval utkání už od úvodních minut. Bylo možná trochu vidět, že má soupeř z něho přehnaný respekt, vždyť během úvodní čtvrthodiny drželi Blancovi svěřenci míč na kopačkách až v sedmdesáti pěti procentech případů. A v 18. minutě se pak Lucasovi podařilo skórovat, jakmile se prohnal kolem dvou obránců a přesně zacílil.

Caen si toho po celý první poločas moc nevytvořilo. Snad jen v 36. minutě zahrozilo díky Adéotimu, který se za vápnem hezky opřel do balónu a jeho dělovku pravděpodobně konečky prstů tečoval nad bránu brankář Sirigu. Jinak to byli nadále Pařížané, kdo byl na hřišti aktivnějším a celkově prostě lepším týmem.

Výborně pracovala především tříčlenná záloha ve středu s Mottou a po krajích s Pastorem a Cabayem. Tři minuty před přestávkou se v tutovce objevil znovu Lucas. Ten si naběhl podél pravé strany na dlouhý pas, parádním slalomem se dostal na hranici malého vápna, kde však trestuhodně ztroskotal na gólmanovi Vercoutreovi.

V nastavení se ještě mohl prosadit Cavani, jenž také ukázal, že technicky je na tom skvěle, hezkou kličkou se otočil čelem k Vercoutremu, nicméně zakončení hodně pokazil. Jenže vstup do dějství druhého vyšel daleko lépe domácím. Duhamel hlavou pálil těsně vedle a Bazileho pokus likvidoval až Sirigu.

O vítězi nakonec rozhodla Marquinhosova trefa, Brazilec se prosadil hlavou po rohovém kopu. Marquinhos, Bahebeck, Cavani anebo Pastore měli ještě ve zbytku utkání další možnosti, jak navýšit náskok, ale nestalo se tak. Vadit jim to ovšem nemuselo, neboť Caen se na žádný zvrat již nezmohlo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusil bych překvapení - 1:1

Reagovat
vlastik

Bahebeck

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele