9. kolo
04.10.2014 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

SM Caen - Olympique Marseille 1:2

Marseille se na půdě Caen pořádně zapotilo, díky pozdní trefě nejlepšího střelce ligy André-Pierreho Gignace však přece jen získalo tři body. Svěřenci Marcela Bielsy tak potvrdili svoji fantastickou formu, výhra 2:1 je jejich už sedmou v řadě..

Všechny branky se vešly do závěrečné čtvrthodiny. Nejprve za hosty otevíral skóre sváteční střelec Alaixys Romao, krátce nato však svým premiérovým gólem v Ligue 1 vyrovnal gabonský obránce Yrondu Musavu-King. Gignac mohl definitivně rozhodnout v 89. minutě, nakonec se mu to však povedlo až v nastaveném čase. Šlo o jeho devátou trefu sezony.

Caen se muselo mít na pozoru už od samého začátku; v šesté minutě se do skvělé šance dostal Florian Thauvin, gólman Rémy Vercoutre však neuvěřitelným zákrokem zachránil situaci. Normandský klub neporazil doma věhlasného soupeře od roku 1997 a v úvodu dnešního duelu nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo něco měnit; až po čtvrthodině hry se osmělil Mathieu Duhamel, jeho rána však prolétla těsně nad Mandandovým břevnem.

Místo pro hlavního hrdinu dne si však podle všeho hodlal rezervovat Vercoutre. Opět se to potvrdilo ve 33. minutě, kdy reflexivním zákrokem vyrazil slibný pokus Giannelliho Imbuly. Na druhé straně si pak po nepřehledné situaci málem srazil míč do vlastní sítě Brice Dja Djédjé, Mandanda jej však dokázal včas vykopnout. Po dalším skvělém Vercoutreho zásahu (tentokrát proti Thauvinově ráně) šli soupeři do kabin za stavu 0:0.

Po změně stran trvalo pouze několik desítek vteřin, než si Marseille vypracovalo další šanci; Thauvinovu hlavičku však zblokovala domácí obrana. Poté se k první příležitosti propracoval i Gignac, jehož volej prolétl kolem Vercoutreho levé tyče. Až čtvrt hodiny před koncem dokázali hosté svůj tlak konečně zužitkovat - střídající Romain Alessandrini z rohu našel na bližší tyči Romaa, který vyhrál souboj s bránícím Bangaly-Fodé Keitou a hlavou propálil Vercoutreho.

Caen dostalo míč do sítě v 77. minutě, gólová hlavička Damiena Da Silvy však nebyla uznána pro ofsajd. I přes chvilkové zklamání si však nováček ověřil, že marseilleskou obranu dovede pokořit, a napodruhé už mohl slavit - taktéž po rohovém kopu. Rozehrál jej Jean Calvé, Jérémy Morel neubránil ve vápně naskakujícího Musavu-Kinga a africký stoper vyrovnal hlavou na 1:1.

Když následně skvělý Vercoutre vychytal v 89. minutě ve stoprocentní šanci Gignaca, zdálo se, že si Caen připíše velecenný (a nečekaný) bod a přeruší tak unikátní vítěznou sérii Les Phocéens; robustní forvard však byl proti. Ve třetí minutě nastaveného času mu míč na malé vápno předložil Benjamin Mendy, a v takové situaci už se zkušený reprezentant mýlí opravdu málokdy. 1:2.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

docela vysoky kurz na hosty 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele