14. kolo
22.11.2014 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Olympique Lyon 0:0

Vypadá to, že vláda Ghislaina Printanta Bastii prospívá. Korsický klub od vyhazovu Claude Makélélého ještě neprohrál, dnes před vlastními fanoušky odhodlaným výkonem eliminoval silný Lyon a vzdálil se od sestupových pozic. Výsledek je to o to cennější, že Les Gones vyhráli předchozích pět duelů..

Po výhře nad Montpellierem z minulého kola tak přišel další úspěch, a vedení ostrovního klubu, které stále hledá nového kouče, musí být rázem na vážkách - vedení Printanta s asistentem Hervé Seklim hráčům evidentně prospívá. Dnes se Bastia soustředila zejména na agresivní pressing vysoko na hřišti, což jí v úvodu zajistilo šedesátiprocentní držení míče. Gólový efekt se však nedostavil, ačkoliv šance byly; Lyon mohl děkovat za čisté konto zejména Milanu Biševacovi. Srbský obránce totiž odvrátil jak Gilletovu hlavičku po Boudebouzově rohu (19'), tak Kamanův nebezpečný pokus (29').

Na druhé straně se favorit už v desáté minutě dožadoval penalty po údajném faulu na Bédima; otěže zápasu však převzal až zhruba po půlhodině hry. Fournier se opět rozhodl postavit sestavu v rozestavení 4-4-2, které dominovali nejlepší střelec a nejlepší asistent ligy (Alexandre Lacazette a Clinton N'Jie), první jasná šance nicméně přišla teprve v 51. minutě - Umtitiho přímý kop hostujícího gólmana Aréolu hodně vystrašil, nakonec však mířil mimo.

Čtvrt hodiny před koncem mohl rozhodnout další mladík Mohammed Yattara, jeho rána z úhlu po Lacazettově skvělém pasu však ztroskotala na pozorném Aréolovi. Také Bastia se hnala za výhrou a lyonský strážce Antony Lopes musel zasahovat proti Floydu Ayitému (66') a Yannicku Cahuzacovi (73'). Ani jeden z brankářů však nekapituloval a oba týmy se tak rozešly bezbrankovou remízou, která určitě vyhovuje více domácím.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele