29. kolo
14.03.2015 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RC Lens - Toulouse FC 1:0

Nesmírně důležitý duel v boji o záchranu dnes zvládlo Lens, které doma udolalo přímého konkurenta z Toulouse 1:0; jedinou branku vstřelil v 77. minutě Pablo Chavarría. Domácí tak stále mohou doufat, naopak pro Les Violets se vidina pádu do druhé ligy stává nepříjemně reálnou..

Hosté sice vstupovali do utkání už v sestupové zóně, stále ale drželi sedmibodový náskok na svého soupeře; případný úspěch by pak byl jasným signálem, že to se záchranou myslí vážně. Lens koneckonců vyhrálo pouze pětkrát za celou sezonu. A svěřenci Alaina Casanovy také byli zpočátku nebezpečnějším týmem, jenže bez gólového efektu - elitní střelec Ben Yedder hlavičkoval po Regattinově skvělém pasu příliš vysoko.

Les Sang et Or se nicméně letos profilují jako nezdolní bojovníci, a dnešek byl ideální příležitostí to ukázat. Ve 24. minutě se poprvé dostali do dobré střelecké pozice, konkrétně Jean-Philippe Gbamin, který po Nomenjanaharyho rohu hlavičkoval pouze o pár centimetrů mimo.

Hosté mezitím spoléhali prakticky pouze na Ben Yeddera, útočníka, který si loni připsal skvělých 16 gólů a vystřílel tak Toulouse deváté místo v tabulce. Někdejší francouzský reprezentant do 21 let se snaží i letos, skóroval už devětkrát, ale dnes se mu nedařilo - po půlhodině hry se probil do vápna a fanoušci ve fialovém už pomalu začínali slavit, ale forvard s arabskými kořeny na poslední chvíli zaváhal a nechal se odzbrojit Ahmedem Kantarim.

Ben Yedderova smůla byla hlavním tématem prvního poločasu, zejména po šanci ze 44. minuty, s níž by si gólman Riou býval neporadil, kdyby neletěla těsně mimo. Po změně stran zahrozilo jako první Lens - Adamo Coulibaly se prohnal kolem stoperů Moubandjého s Kanou-Biyikem a nahrál Valdividovi, ten ale nezamířil přesně.

Domácí se však vedoucí branky přesto dočkali - 13 minut před koncem zahrával rohový kop Wylan Cyprien, a přestože jeho původní centr byl odvrácen, dostal se k odraženému míči a vrátil jej do vápna na Pabla Chavarríu, který si udělal místo a propálil hostujícího gólmana. 1:0. V samém závěru se ještě Les Violets dostali do tlaku na vyrovnání - střílený centr Regattina však vyrazil pozorný Riou, zatímco proti Ben Yedderovi na poslední chvíli zasáhl levý bek Ludovic Baal.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele