10. kolo
17.10.2014 20:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

RC Lens - Paris Saint-Germain 1:3

Lens sice proti favoritovi z Paříže statečně bojovalo, nakonec však inkasovalo hned třikrát a musí skousnout prohru 1:3. Branky vítězů obstarali Cabaye, Maxwell a Cavani. Největší pozornost na sebe přitáhl rozhodčí, který udělil během pěti minut hned tři červené karty..

Les Sang et Or potřebovali body a nezačali vůbec špatně, když je už v 10. minutě poslal do vedení Adamo Coulibaly. Cabayeho vyrovnávací branka přišla po půlhodině hry, vítězný gól Maxwella padl pět minut poté. O poslední změnu skóre se postaral Cavani deset minut po změně stran z penalty; fauloval jej Jean-Philippe Gbamin, který zároveň dostal druhou žlutou kartu a musel opustit hřiště. Červenalo se také před Cavanim a Jerome Lemoignem.

Už od začátku se dalo očekávat, že utkání to bude hodně dramatické - oba celky nutně potřebovaly vyhrát, Lens kvůli přerušení šestizápasové série bez triumfu, PSG kvůli stažení náskoku na unikajícího lídra z Marseille. Favorit začal lépe a připsal si první šanci: Cabaye vyslal ve vápně do akce Cavaniho, gólman Rudy Riou si ale s jeho střelou poradil.

První gól přišel vlastně zničehonic, z rychlého brejku, který založil Riou; jeho nákop našel Lalainu Nomenjanaharyho, ten se probil přes bránícího Van der Wiela a předložil míč úspěšnému střelci Coulibalymu. Na druhé straně ve snaze o rychlou odpověď neuspěl aktivní Cavani. Skvěle chytající Riou uruguayskému útočníkovi skórovat nepovolil, na Cabayeho ránu ovšem byl už i on krátký - reprezentační záložník si narazil s Bahebeckem a Pastorem a propálil domácího gólmana volejem z 20 metrů.

Ve 34. minutě už Pařížané vedli: šikovný pas Marca Verrattiho dolétl až k vápnu, Riou vyběhl z klece příliš brzy a Maxwell tak měl ulehčenou práci. Nutno ovšem dodat, že jeho volej byl skutečně nádherný. Do šaten se tak šlo za stavu 1:2; utkání mělo spád i dobré tempo, nikdo ale nemohl čekat, v jakou divočinu se promění po změně stran.

Vše začal faul Gbamina na unikajícího Cavaniho, po němž šli domácí do desíti. Uruguayec si sám stoupl k penaltě a proměnil. Jeho rozhodnutí oslavit gól provokacemi před lenskými fanoušky však bylo oceněno žlutou kartou. To se útočníkovi nelíbilo a hlasitě se ohradil, jenže přitom chytil rozhodčího za ruku - a po druhé žluté šel ze hřiště. Bláznivou pětiminutovku zakončil další žlutý faul Lemoigneho, takže domácích zůstalo na hřišti pouze devět.

To byla pro Lens rozhodující rána; v početní převaze už si PSG vývoj zápasu bez problémů hlídalo. Naopak ještě navýšit skóre mohl Pastore, jeho rána z první však narazila na pozorného Rioua (73'); Lucas Moura zase v samém závěru pálil nad břevno. Neprosadil se ale už nikdo.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 2.Tým,jako Paris SG určitě nestojí o to stát se králem remíz.Řekl bych,že mají jiné plány.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepříjemný soupeř pro PSG,ale souhlasím už opravdu musí.

Tip: 2.

Reagovat
vanGomm

Tohle byla tutovka,protože 7 remíza z 10 zápasů by už byla matematicky vlastně nereálná.Navíc u takového týmu jako je současný Paris SG.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez ibra vyhra ani omylem

Reagovat
smazaný uživatel

Tým i bez Zlatana je dost kvalitní... Důkaz byl např.proti FC Barcelona.

Sice je ze hry i DL,ale zpět je T.Silva.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat
Usty

OT: Nemá prosím někdo zkušenosti s kupováním lístků na L1? Na konci listopadu budu v Paříži a zašel bych si na zápas PSG - Nice... Za každou radu budu hrozně vděčný.

Reagovat
šolim

Šel bych na pokladnu!

Reagovat
Usty

můžu přijít hodinu před výkopem na pokladnu a počítat, že ještě budou lístky?

Reagovat
vanGomm

V té době se bude jednat o zápas Paris SG-NIce.Kapacita stadionu je cca 49 000.Škoda,že na eurofotbalu nauvádí počty diváků.Nevím,kde se to dá zjistit,protože z toho by se to dalo alespoň trochu odhadnout.

Reagovat
Usty

Na každý zápas tam chodí okolo 45 tisíc lidí... Jenže je možný, že i to je vyprodaný - můžou tam bejt nějaký omezení, nebo nepřišli lidi s permicama, co já vím...

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele