30. kolo
22.03.2015 21:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

RC Lens - Olympique Marseille 0:4

Bez větších problémů skolila Marseille venku Lens, udržela se na třetí příčce a i nadále pokračuje v honbě za ligovým titulem. Domácím se naopak stále vzdaluje záchrana, v tuto chvíli ztrácejí na sedmnáctou příčku už devět bodů. Ti se se soupeřem drželi první poločas, po přestávce ovšem inkasovali čtyřikrát.

Klíčovým mužem utkání se zřejmě stal střídající Batshuayi. Ten totiž o půlku nahradil nevýrazného Gignace a pár vteřin po svém pobytu na hřišti načal účet. Tahle trefa OM dost uklidnila, napomohla ke zlepšenému výkonu a k pohodovému vítězství. Batshuayi pak v nastavení ještě symbolicky tři body korunoval svým druhým zásahem.

Před reprezentační pauzou a následným Le Classique s PSG, který se bude konat za dva týdny, si Olympique vlastně nemohl přát lepší výsledek. Od minulé remízy na půdě Lyonu udělal Marcelo Bielsa proti Lens jen jednu změnu v sestavě, suspendovaného Morela nahradil ve středu obrany Aloé.

Olympique byl na hřišti lepším týmem na začátku utkání. Nejprve Gignac svou dalekonosnou střelu mohl usměrnit lépe, nakonec se odrazila od obránce Kantariho vedle brány, po Payetově centru pak marseillský forvard zase mířil mimo. Domácí nicméně tenhle úvodní tlak přežili a najednou začali zlobit trošku i oni.

Touzghar se po pasu od Chavarríy ocitl v dobré možnosti, hlavičkoval však pouze nad. Touzghar šest minut před obrátkou zahrozil ještě jednou, Cyprien byl tentokráte tím, kdo mu akci vytvořil, nicméně z blízkosti na brankáře Mandandu zase nevyzrál. Ve 41. minutě mohl střílet Dja Djédjé, včasným skluzem ho ale zastavil Kantari.

Vstup do druhého dějství se hostům vydařil náramně. Thauvin našel na pravé straně Payeta, ten přihrál míč na hranici malého vápna na Batshuayie, který sice krkolomným způsobem, ale přece ho dotlačil za brankovou čáru. Belgičan si mohl připsat další branku o pár minut později, to by však nesměl skórovat z ofsajdu.

V 67. minutě Marseille navýšila vedení. Payet přímý volný kop rozehrál slušně, jeho pumelici k tyči dokázal gólman Riou vyrazit, pouze však k Romaovi, který neměl problém s dorážkou. O pět minut později se trefil Ayew, jenž zužitkoval přihrávku Mendyho, a v závěru přidal ještě jeden gól Batshuayi díky přesné střele z vápna.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Han střelil první

Batshuaiy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele