21. kolo
17.01.2015 17:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

RC Lens - Olympique Lyon 0:2

Olympique Lyon si podle očekávání poradil s Lens a minimálně do neděle bude mít v čele tabulky na nejbližší pronásledovatele čtyřbodový, resp. šestibodový náskok.

Trenér Les Gones Hubert Fournier byl před zápasem poněkud rozmrzelý ohledně stavu hrací plochy, který měl k dokonalosti daleko. Jeho svěřencům to však patrně vůbec nevadilo, jelikož byli po celých devadesát minut jasně lepším týmem. První vynikající příležitost připravil už v 7. minutě talentovaný Corentin Tolisso stejně vychvalovanému Nabilu Fekirovi, jemuž vstřelenou branku uzmul svou kopačkou brankář Rudy Riou.

Tolisso to poté, co mu hlavou sklepl ideálně balon hlavou Lacazette, zkoušel sám. Ale jeho volej holt směřoval mimo tři tyče. Ve 22. minutě už se hosté dočkali. A znovu u toho byl Nabil Fekir, který poslal do vápna výborný centr, jehož dráhu letu neodhadl domácí obránce Jean-Philippe Gbamin a patou zamířil, bohužel, neomylně do vlastní branky - 0:1.

Už ve 26. minutě si někdejší sedminásobný mistr Francie náskok pojistil druhým přesným zásahem. Sice nebyl vlastní, ale nepadl ze hry. Christophe Jallet centroval na zadní tyč, kde číhal Lacazette. Když tu najednou se před ním zjevil obránce Boubacar Sylla a vypadalo to, že šance bude zmařena. Jenže i jeho trajektorie kulatého předmětu poněkud zaskočila, takže ten skončil na ruce místo na hlavě.

Alexandre Lacazette následně potvrdil střeleckou formu a Rioua poslal na druhou stranu brány - 0:2. Dvacátá přesná trefa byla na světě! Lyonští , resp. vlastně nejen Lyonští příznivci v tu chvíli byli dost možná přesvědčení o tom, že je po zápase a že tři body pro tým okolo kapitána Maxima Gonalonse jsou jasnou záležitostí. Hráči Lens se však tak docela nedali, ačkoliv k jejich prvnímu náznaku velké příležitosti dopomohl těsně před pauzou svou chybou Jallet.

Jeho pomalá malá domů se málem stala kořistí Pabla Chavarrii, avšak Anthony Lopes byl z branky včas. Ten samý fotbalista nebezpečně vyzkoušel pozornost portugalského gólmana i po změně stran, jenže ten se znovu nedal. V 70. minutě se Tolisso a Lacazette rozhodli, že se prokombinují skrz defenzivu Lens až k brance. To se jim také povedlo, ale střela druhého jmenovaného nakonec mířila jen do boční sítě.

Poté ještě párkrát vyvolali hráči Racingu pořádné zmatky ve vápně hostí, ovšem k ničemu kloudnému to bohužel pro ně a pro trenéra Antoina Kombouarého nevedlo. A když už to vypadalo, že půjde po přihrávce Ahmeda Kantariho sám na bránu Lalaïna Nomenjanahary - hráč, který se v srpnu podepsal pod jedinou prohru Lyonu v této sezoně - zastavil jej zdvihnutý praporek rozhodčího. OL tedy vede ligu a Alexandre Lacazette tabulku střelců s dvaceti přesnými trefami. Jeho kouč doufá, že ze své formy nepoleví a že za něj v létě přisype nějaký movitý zájemce do klubové kasy pěkných pár milionů. V příštím kole přivítá Lyon na domácím Stade de Gerland dalšího sestupem ohroženého novice. A jelikož obrana Mét zatím rozhodně nepracuje podle trenérových představ, může třiadvacetiletý kanonýr směle věřit v další přesné trefy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele