2. kolo
16.08.2014 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SC Bastia 2:0

Očekávaná první ligová výhra PSG v nové sezoně sice nakonec přišla, dvoubrankový triumf nad houževnatou Bastií však přinesl vysokou oběť: hned v úvodu zápasu kvůli zranění odstoupil Zlatan Ibrahimovic.

Švédská superstar vydržela na hřišti pouze necelou čtvrthodinu; na vině byl nenápadně vypadající střet s El-Hadjim Ba. Jeho místo následně zaujal Ezequiel Lavezzi, který se však na střeleckou listinu nezapsal - na rozdíl od kolegů Lucase s Edinsonem Cavanim. Pařížané byli na hřišti naprosto dominantním týmem: Bastia, čerstvě vedená někdejší oporou PSG Claude Makélélém, nezaznamenala jedinou nebezpečnou střelu na bránu.

To na druhé straně bylo živo hned od začátku - už po čtyřech minutách musel Mathieu Peybernes blokovat nepříjemnou středu Edinsona Cavaniho. Na druhé straně sice po Modestově pasu hlavou téměř zahrozil Brandao, ale po 26 minutách už byli domácí ve vedení. Lucasův nádherný volej po Van der Wielově milimetrovém placu snesl ta nejpřísnější měřítka. Alphonse Aréola, sám kmenový hráč PSG, se v bráně pouze ohlédl.

Proti Dignemu už nicméně ukázal, proč je považován za nejlepšího mladého gólmana v zemi; Lavezzi následně pálil po Cavaniho sklepnutí mimo. Právě Cavanimu Ibrovo odstoupení evidentně pomohlo, neboť se mohl zatáhnout na svoji oblíbenou pozici středního útočníka - a gólově se to projevilo v 57. minutě. Verratti rychle rozehrál přímý kop, Modesto, který měl máslo na hlavě i při první trefě (tehdy hlídal Pastoreho a nechal úplně volného Lucase), opět pořádně "zaspal", a míč se tak dostal až k Cavanimu, který jej okamžitě zpracoval a parádní ránou uklidil za záda bezbranného Aréoly.

Skutečným hrdinou však byl Javier Pastore, který má na začátku sezony skvělou formu - na nezvyklé pozici v záložní trojce zatím září, a dnes mohl dokonce zvyšovat na 3:0, jeho geniální sólová akce v pravém rohu vápna však nakonec gólem neskončila. Osvědčil se také debutující David Luiz, v závěru pak dostal první "ostré" vteřiny i další nový muž v klubu, Serge Aurier.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele