15. kolo
29.11.2014 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - OGC Nice 1:0

Zlatan Ibrahimovic je zpátky. Jeho první ligový gól od konce srpna sice přišel z penalty, ale PSG to přesto stačilo - vybojovalo tak těsnou domácí výhru 1:0 nad Nice. Obhájce titulu tak zůstává jediný bod za lídrem tabulky z Marseille.

Pařížané nicméně nebyli ani zdaleka tak suverénní, jak jejich fanoušci doufali. Ačkoliv Nice vstupovalo do utkání s tím, že v Parku princů nevyhrálo už čtyřikrát za sebou, podalo velice dobrý výkon a místy si hlasitě říkalo o body. Jenže domácí měli mezi sebou Ibrahimovice - švédský kanonýr se poprvé připomněl už po deseti minutách, kdy zesměšnil Kévina Gomise a parádním halfvolejem nastřelil tyč.

Gól přišel o pět minut později, kdy Jordan Amavi s Nampalysem Mendym nešikovně srazili ve vápně k zemi pronikajícího Lucase. K zahrání pokutového kopu se postavil právě Ibrahimovic, a přestože gólman Mouez Hassen vystihl směr střely, nedokázal míč zastavit - 1:0.

Na druhé straně se jako první připomněl Eric Bauthéac, který ukázal svoji genialitu a i přes těsnou pozornost Davida Luize s Thiagem Silvou dokázal vypálit; jeho pokus však postrádal potřebnou razanci a brankář Salvatore Sirigu si s ním bez potíží poradil. Mnohem slibněji vypadala situace na druhé straně, kde zářil zejména skvělý Lucas.

Mladý křídelník hraje letos dost možná nejlepší fotbal své kariéry, a dnes to bylo jasně vidět - jeho skvělý pohyb a dechberoucí technika nechávaly obránce Nice často v roli statistů. Bývalá hvězdička Sao Paula však zároveň ukázala, že ačkoliv nemá problém probít se (klidně sólo) do šance, se zakončením to zdaleka tak slavné není.

Nice nicméně působilo velice dobrým, týmovým dojmem, a mělo i zajímavé šance - Bauthéacovo zakončení po rohu hodně vyděsilo Sirigua, který následně musel zasahovat proti ráně Alassane Pléy ze střední vzdálenosti. Talentovaný odchovanec Lyonu to následně zkoušel i hlavou, Sirigu však zůstal neprůstřelný. V závěrečné šanci zápasu se pak ocitli opět hostující Les Aiglons - Amaviho hlavička po přímém kopu se však se štěstím odkutálela mimo tři tyče. Bod, který by byl nejspíš zasloužený, tak Nice nakonec nezískalo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 Ibrahimovic gol

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele