11. kolo
25.10.2014 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 3:0

PSG zvládl důležitý duel a ze souboje s Bordeaux dokázal vydolovat tři body. Zatlačil tak na vedoucí Marseille, která zítra zajíždí do Lyonu, a stáhl manko na první příčku na čtyři body. Domácí se prosadili díky dvěma proměněným penaltám Lucase, devět minut před koncem se trefil ještě Lavezzi.

Na první šanci utkání si diváci museli počkat až do 19. minuty, Plašilův centr ovšem Pallois usměrnil jen vedle brány. Pařížané nebyli prakticky do 27. minuty vidět, až na sebe negativně upozornil obránce van der Wiel. Ten totiž nešetrně zajel do Khazriho a po červené kartě se musel pakovat z hrací plochy.

Trenér Laurent Blanc tak musel na danou situaci reagovat, stáhl útočníka Bahebecka a do hry poslal obránce Auriera. Jenže jen o deset minut později se červenalo také na druhé straně. Poko si rovněž nepočínal v rukavičkách vůči Verrattimu, takže musel také předčasně pod sprchy. Z následného přímého kopu David Luiz orazítkoval tyčku.

V závěru poločasu Blancovi svěřenci navyšovali tlak a vysloužili si v nastavení pokutový kop. Verratti upadl v pokutovém území po jednom ze soubojů a správně nařízenou penaltu proměnil Lucas. Sotva se po přestávce na hřišti oba týmy ohřály, už sudí Chapron ukazoval na bílý puntík znovu.

Pastore poslal míč do šestnáctky na Lucase, toho zatáhl za dres Pallois, a Brazilec poté nabídnutou penaltou ani v tomhle případě nepohrdl. Po hodině hry mohl náskok navýšit Cabaye po spolupráci s Pastorem, nicméně jeho pokus skončil vedle. Podařilo se to až Lavezzimu, jenž u bližší tyčky zužitkoval přihrávku Matuidiho.

Les Girondins toho v Parku princů moc nepředvedli, i když kouč Willy Sagnol před utkáním tvrdil, že jeho mužstvo se bude snažit hrát útočně. Především ve druhém dějství se nedostali téměř k ničemu snad jen Salova střela ze 75. minuty byla nebezpečná. Bez zraněného tria Maurice-Belay, Saivet a Jussie to vepředu zkrátka skřípalo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ať už se Zlatanem či bez něho PSG musí nahánět OM.

GB se trápí.

Tip: 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele