25. kolo
13.02.2015 20:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Reims 2:2

Problémy Marseille už začínají vypadat opravdu vážně. Doteď platilo, že se svěřenci Marcela Bielsy mohli spoléhat alespoň na vynikající domácí formu; proti Remeši si nicméně připsali první ztrátu na Vélodrome po dlouhých 11 zápasech. Remíza 2:2 znamená odmítnutí šance posunout se dočasně do čela..

Podívaná to byla hodně dramatická, a postaraly se o to oba týmy; hosty poslal do šokujícího vedení Nicolas de Préville, a ačkoliv favorit dokázal otočit, v samém závěru vystřelil Remeši cenný bod David Ngog. Pro svěřence Jeana-Luce Vasseura šlo o zasloužený výsledek - nechali totiž špatnou formu z roku 2015 za sebou, zodpovědně bránili, včas napadali soupeřovu rozehrávku a spoléhali na šikovně provedené brejky.

Jejich agresivní styl přinesl první ovoce už v samém úvodu - Prince Oniangué si udělal místo na střelu a z okraje vápna ostře vypálil. Míč se od Mandandovy tyče odrazil přímo do cesty dorážejícímu de Prévillemu, jemuž stačilo zasunout jej placírkou do sítě. Šokující první trefa nicméně Les Phocéens nevykolejila a rychle si vypracovali první vlastní šance; veterán v hostující bráně Kossi Agassa se musel mít na pozoru proti Payetově přímému kopu (25') a Ayewově nebezpečné hlavičce (36').

Také po změně stran začala Remeš nebojácně; první ostrý brejk druhé půle vedl opět Oniangué, který nabil střelci první branky, mladý útočník ale zacílil svoji střelu těsně vedle Mandandovy klece. Jinak se ale zdálo být otázkou času, než Marseille přeci jen vyrovná; zejména pravá strana, kterou obstarávali Brice Dja Djédjé a Florian Thauvin, působila nezastavitelným dojmem, a v 58. minutě favorit konečně udeřil. Payetova rána z hranice vápna se otřela o bránícího Francka Signorina, takže Agassa nemohl dělat vůbec nic.

Nezbytné štěstí hrálo svoji roli i ve druhé brance domácích: v 69. minutě se Gignac po Payetově rohu položil do akrobatického voleje, tožský gólman situaci neodhadl, a Ayew tak měl se zakončováním tu nejjednodušší možnou práci. Jenže hosté se nehodlali jen tak vzdát. Nejprve Oniangué hlavou zblízka donutil Mandandu k vynikajícímu zákroku, načež Charbonnier dorážet pouze do břevna.

O chvíli později promeškal dobrou šanci na pojištění náskoku Gignac, kterému chytře nabil střídající Lucas Ocampos; Agassa však tentokrát odolal, a Remeš se tak mohla odhodlat k finální ráně. Charbonnier nacentroval zleva, Ngog si poradil s bránícím mladíčkem Baptiste Aloem a na bližší tyči hlavou srovnal skóre na konečných 2:2. Marseille tak může už zítra přijít o druhou příčku, zatímco aktuálně třinácté Remeši hrozí, že zakončí víkend o tři příčky níže.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele