12. kolo
02.11.2014 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - RC Lens 2:1

Olympique Marseille si poradil s Lens a nadále si udržuje čtyřbodový náskok před PSG.

Svěřenci Marcela Bielsy na svého protivníka vlétli už na samotném začátku, a tak není divu, že zaplněný Stade Vélodrome čekal na první branku jen deset minut od úvodního hvizdu. Pozdější hrdina Florian Thauvin centroval, míč nešikovně sklepl na přední tyč hostující kapitán Jerome Lemoigne a Nikolas N’Koulou jej hlavičkou dorazil do sítě - 1:0.

Na jihu Francie se nadále hrál pěkný fotbal. Steve Mandanda musel zasahovat proti střele Wylana Cypriena a na druhé straně hlavičkoval po Thauvinově centru nad branku Alaixys Romao. Těsně uplynutím první půlhodinky se předvedl hostující brankář Valentin Belon, když byl po pokusu Andrého Ayewa včas u své pravé tyče.

A hned poté si v defenzivě domácí nepočínali zrovna nejefektivněji, když po nepodařeném odklizení míče z velkého vápna dali příležitost ke skórování Pablu Chavarriovi, který ji ovšem k radosti domácích příznivců s díky odmítl a místo do branky zamířil mimo ni. Je o chvíli později si však počínal o poznání lépe.

Rychlý protiútok zakončil střelou, kterou Mandanda vyrazil do míst, kde se pohyboval Belgičan s brazilským jménem Baptiste Guillaume, obtočil se kolem Roda Fanniho, který jeho střelu mírně tečoval, ale to nic nemění na tom, že tenhle devatenáctiletý fotbalista vsítil svou první branku v Ligue 1. Do šaten se tedy šlo za remízového stavu.

Úvod druhé půle se nesl ve znamení dvou skvělých příležitostí. Na jedné straně jen těsně nad břevno mířil Cyprien a na druhé straně výborně vychytal Payeta brankář Belon. Po hodině hry tenhle mladý gólman přesto kapituloval podruhé, když si na pravé straně výborně počínal André-Pierre Gignac, přičemž svou akci zakončil přihrávkou na Floriana Thauvina, jenž se trefil přesně pod břevno - 2:1.

Patnáct minut před vypršením řádné hrací doby byl po druhé žluté kartě vyloučen Alaixys Romao, takže domácí dohrávali o deseti. Hosté vycítili šanci, ovšem ta se dostavila až v nastaveném čase, kdy se přímo před Mandandou ocitl střídající Yoann Touzghar. Francouzský reprezentant si však stoupl přesně tam, kam měl, a proto jeho tým podeváté v sezoně vyhrál.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele