2. kolo
17.08.2014 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Montpellier HSC 0:2

Montpellier HSC překvapil diváky na nově zrekonstruovaném Stade Vélodrome.

Jako první přinutil brankáře Mandandu k zákroku hostující Benjamin Stambouli. Po osmnácti minutách hry už byl ale francouzský reprezentant krátký. Anthony Mounier si naběhl nadlouhý balon a gólmana Marseille překonal efektním i efektivním lobem - 0:1. OM nepředvádí pod Marcelem Bielsou kdovíjaký fotbal, ale to neznamená, že by si jeho svěřenci nedokázali vytvářet příležitosti ke skórování.

Třeba když si Romain Alessandrini zaběhl za obranu a přihrál do pokutového území, kde si balon postupně našli André-Pierre Gignac a André Ayew, ovšem oba domácí střelce vychytal Geoffrey Jourdren. Zanedlouho měl osmadvacetiletý brankář znovu práci, když odrazil míč těsně před Gignakem centr Alessandriniho. Ovšem ten se dostal přímo k nohám Brice Dja Djédjého, jehož střelu naštěstí pro MHSC zablokoval Abdelhamid El Kaoutari.

Těsně před poločasem ještě centroval do vápna Mounier, ovšem na zadní tyči číhající Stambouli netrefil odkrytou branku. Ve druhém poločase nasměroval Dimitri Payet svůj přímý kop jen malinkatý kousek nad břevno. Zato jakýkoliv útok Montpellieru nadále znamenal pro OM opravdu velké nebezpečí. Přesně tak tomu bylo i v 68. minutě.

Tehdy poslal nádherný diagonální pas na levé křídlo Mounierovi Paul Lasne, nejlepší hráč zápasu okamžitě přihrál Morganu Sansonovi, jenž nekrytý na zadní tyči dopravil placírkou míč do prázdné branky - 0:2. Do konce zápasu si Olympique vytvořil ještě dvě dobré šance. Nejprve Jourdren vychytal Gignaca a v samotném závěru si optimálně neporadil Souleymane Camara. A protože ještě předtím nedokázal dát své hlavičce optimální parametry střelec branky Sanson, odváží si svěřenci Rollanda Courbise z nedaleké Marseille zpět do Montpellieru cennou výhru 2:0. Uvidíme, jestli dokáží podobný výkon a výsledek zopakovat nebo dokonce ještě vylepšit v příštím utkání, kdy na domácím Stade de la Mosson přivítají Méty.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele