17. kolo
07.12.2014 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Metz 3:1

André-Pierre Gignac zaznamenal svůj 50. gól v dresu Marseille, a i díky němu dokázali domácí před 52 tisíci diváky na Stade Vélodrome porazit Mety. Vítězství pro ně bylo důležité hlavně proto, aby se zpátky posunuli na první místo před PSG. Hosté si naopak připsali už čtvrtou porážku za posledních pět ligových kol.

Po trochu vlažnějším začátku se v 18. minutě osmělil Malouda, který vypálil z dálky, nicméně Mandanda jeho pokus dokázal vykrýt. O minutu později se Marchal objevil po rohovém kopu v docela slušné pozici, jenže hlavou zamířil jen vedle. Další šance na řadu přišla až deset minut před přestávkou, poprvé také zahrozil OM.

Payet se dokázal ve středu pole uvolnit od N'Dawa a vystřelil, jenže míč skončil pouze nad brankou gólmana Carrassa. Ve 39. minutě mohl naopak znovu skórovat aktivní Malouda, jenž si našel prostor v šestnáctce, avšak proti němu dokázal nohou zakročit bravurně Mandanda. Andrada pak o dvě minuty později mířil vedle.

Domácí se ujali vedení ve 43. minutě. Payet z levé strany nacentroval na hlavu Gignaca, který nikým nehlídaný uklidil balón do sítě. Do druhého dějství však svěřenci Marcela Bielsy vstoupili katastrofálně. Po 18 vteřinách Falcón v těžké pozici sklepl balón na Maloudu, jehož tečovaná rána skončila pod břevnem.

Nerozhodný výsledek však vydržel na celkem krátkou dobu. V 59. minutě sice Romaova střela skončila na tyči, míč se však odrazil přímo k Ayewovi, který z blízkosti bez problémů zakončil. Znovu vyrovnat mohl v 67. minutě Ngbakoto, který byl na hřišti sotva minutu, ovšem jeho zakončení chyběly potřebné parametry.

Gignac se mohl v tabulce střelců dotáhnout na Lacazetta, kdyby skóroval aspoň ještě jednou, nicméně v 72. minutě skončila jeho hlavička vedle a v 83. minutě nechal vyniknout gólmana Carrassa. Les Phocéens nakonec o svém vítězství rozhodli v nastavení, Payet z úhlu dokázal lehkým obloučkem překonat vyběhnuvšího Carrassa.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
ryzskej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele