34. kolo
24.04.2015 20:30 CET
3 : 5
(0:2)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Lorient 3:5

V divokou a v opravdu nečekanou přestřelku se zvrtlo utkání Marseille a Lorientu. Domácí po porážce 3:5 nejenže zřejmě ztratili definitivně naději na zisk ligového titulu, ale také oslabili svoje pozice v boji o třetí příčku zaručující předkolo Ligy mistrů. Naopak hosté se zásluhou senzačních třech bodů najednou vyšvihli ze sestupového pásma.

Byl to jeden z nejhorších výkonů svěřenců trenéra Marcela Bielsy, kteří jen potvrdili, že jsou v nejklíčovější fázi sezóny ve velké krizi. Právě nyní potřebovali nutně přerušit sérii tří porážek v řadě. Nepodařilo se. Statečný Lorient na Stade Vélodrome skóroval hned pětkrát a vyhoupl se z osmnácté na čtrnáctou příčku tabulky.

Hostující lodivod Sylvain Ripoll se přitom ukázal jako brilantní stratég. Rozhodl se totiž pro změnu rozestavení na 4-1-4-1 a překvapený a frustrující soupeř na tuhle taktiku reagovat nedokázal. Hosté mu zasadili hned v první čtvrthodině dva údery. Nejprve se po Philippoteauxově sklepnutí prosadil přesnou střelou J. Ayew.

Jen o pět minut později OM inkasoval znovu. Po Jouffreho standardce se J. Ayewovi podařilo míč na zadní tyči hlavou dostat do malého vápna, kde Bellugou z blízkosti neměl problém hlavičkovat za záda brankáře Mandandy. Zbytek poločasu? Marseille nepředvedla nic, navíc se od 29. minuty musela obejít bez zraněného Dja Djédjého.

Bielsa musel na hrůzné první dějství zareagovat dalším střídáním, a tak nevýrazného Thauvina nahradil Ocamposem. Ten těsně po obrátce měl na kopačce snížení, jenže z vyložené pozice trestuhodně přestřelil bránu. Domácí se vrátili do utkání v 58. minutě, A. Ayew doklepl balón patičkou do sokovy svatyně po trestňáku Payeta.

V 67. minutě bylo vyrovnáno. Payet poslal ukázkový centr na hranici malého vápna, kam si bez větších problémů naběhl nikým nehlídaný Morel, a v pohodě zavěsil. Jenže Les Merlus jen o pár desítek sekund navrátili vedení na svou stranu. Chybu udělal obránce N'Koulou, Philippoteaux si pak v šestnáctce narovnal míč na pravačku a přesně zacílil.

Drama pokračovala, čtrnáct minut před koncem byl stav opět nerozhodný. Romao poslal dlouhý pas na Batshuayie, jenž hlavou překonal gólmana Lecomteho potřetí. Jenže závěr zápasu vyšel lépe Lorientu. Jeho čtvrtý gól zaznamenal J. Ayew střelou pod břevno a po něm se trefil na druhý pokus rovněž Autret.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufam,ze mas pravdu - sazim 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele